Leak detector

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Leak detector

For omkring et år siden omtalte vi i Procesteknologisk nyhedsbrev forskellige principper til måling af leakers i forbindelse med MAP pakning. Hidtil har udfordringerne været, at det tilgængelige udstyr fordrede manuel stikprøvekontrol, at der skulle tilsættes en markør til gassen og at automatiske systemer kun testede hele kasser.

Dansensor har nu udviklet en automatisk inline leak detector, der kan teste for huller ned til 50µm i MAP pakket kød.

Princippet er, at en ”osteklokke” sænkes ned over hver pakke, der skabes undertryk og sensorer vil herefter kunne måle unormale niveauer af CO2. Evt. defekte pakker sorteres så fra.

Maskinen er modulært opbygget således, at hvert modul øger kapaciteten med 12 pakker/min. Man kan derfor i princippet vælge at teste samtlige pakker blot der bygges moduler nok på. Alternativt kan man køre med så stor en stikprøve, at systematiske problemer med stor sandsynlighed findes.

Ud over at kunne detektere defekte pakker kan udstyret desuden estimere størrelsen af hullet. Dette kan give information om problemets årsag.

Konkurrenten Witt har et lignende udstyr, der dog ikke er modulært opbygget, ligesom det ikke kan estimere hulstørrelser.

 

Se mere hos Dansensor