Miljøeffektiv rensning af afløb fra renseanlægs effluenter, MEREFF

Caroline Kragelund Rickers

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 40.

Laboratorie - MEREFF

Miljøeffektiv rensning af afløb fra renseanlægs effluenter, MEREFF

MUDP-projekt 2017

Projektstart december 2017. Forventet afslutning december 2020.

I det tidligere Mermiss-projekt blev det dokumenteret, at det var muligt at fjerne lægemidler fra både hospitalsspildevand og almindeligt husholdningsspildevand ved brug af en optimeret biofilmbaseret teknologi, nemlig Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR). På almindeligt spildevand og i lille skala blev et nyt innovativt koncept afprøvet som et biologisk alternativ til konventionel kemisk fjernelse af lægemidler.

I dette nye MEREFF-projekt bliver den biofilmbaserede renseløsning videreudviklet til i pilotskala at kunne fjerne lægemidler, mikroforureningsstoffer og svært omsætteligt organisk materiale i udløbet fra spildevandsrenseanlæg.

Projektet formål er således at bringe et proof-of-concept videre til en færdigdesignet renseløsning, der opstilles hos Herning Vand. Teknologien baseres på udviklingen af en kompetent biofilm, der opbygges gennem intermitterende anvendelse af spildevand som substrat til biomasseforøgelse. Teknologien Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR) udnytter, at langsomt voksende bakterier tilbageholdes i en biofilm, og netop langsomt voksende bakterier er i stand til at omsætte vigtige lægemidler, som forekommer i lave koncentrationer i spildevandet.

Den udviklede efterpoleringsteknologi skal være et alternativ til den stigende og ressourcekrævende fjernelse af miljøkritiske stoffer fra spildevand ved tilsætning af ozon eller aktivt kul.

Links

Deltagere