Miljøvenlige trykfarver til forbrugerprodukter

Lars Haahr Jepsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 27.

Oste

Miljøvenlige trykfarver til forbrugerprodukter

Projektstart december 2018. Projektafslutning september 2020.

’Aziridin-frie og vandbaserede trykfarver’ er et projekt støttet af Miljøstyrelsens MUDP-program, der har til formål at gøre Resino Trykfarvers produkter endnu mere sundheds- og miljøvenlige. Målet er at udvikle en ny vandbaseret trykfarve med gode egenskaber uden uønskede kemikalier, som kan anvendes på bl.a. pølseskind. 

Trykfarver til fleksibel emballage
Resino Trykfarver A/S er en dansk virksomhed, som er verdensførende inden for udvikling af trykfarver til tryk på fleksibel emballage, som fx pølseskind og bleer. Virksomheden har gennem mange år satset på innovativ produktudvikling og ønsker at have en stærk miljø- og sundhedsprofil på alle sine produkter.

Til tryk på steriliserbare og kogeægte fødevarekontaktmaterialer findes der på nuværende tidspunkt kun én type vandbaseret trykfarve. Trykfarven indeholder hærderen aziridin, som har vist sig uønsket i tryk til fødevareemballage. Resino har derfor taget initiativ til at udvikle en helt ny innovativ løsning, som kan bruges i vandbaserede trykfarver for at undgå, at trykkerier må gå tilbage til solventbaserede trykfarver.

Projektmål
Ved at sammensætte Resinos specialistviden indenfor trykfarver med Teknologisk Institut specialiserede viden inden for bl.a. polymerkemi og karakterisering er målet at kunne løse udfordringen. Der skal identificeres alternative hærdere og efterfølgende udvikles nye vandbaserede trykfarver, der både har øget miljø- og sundhedsprofil, har konkurrencedygtig pris og lever op til Resino’s kunders krav til produkternes tekniske egenskaber.

I slutningen af projektperioden evalueres de nye produkter hos nogle af Resino’s kunder, inden de nye produkter kommer på markedet.   

Deltagere

  • Resino trykfarver as
  • Teknologisk Institut