Opdatering af generisk HACCP-materiale

Nanna Bygvraa Svenningsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 66.

Opdatering af generisk HACCP-materiale

Projektets formål er at sikre, at kreaturslagterier og -forædlingsvirksomheder let kan tilgå opdateret viden om, hvordan slagtehygiejne og forædlingsprocesser bedst optimeres for at sikre høj fødevaresikkerhed i ferske og forædlede produkter. Det sker ved, at ny viden indarbejdes i det generiske HACCP-materiale, som kan tilgås af alle på L&F’s hjemmeside

kvægafg2025Skærmbillede 2025-02-20 105411.jpg

Projektet er støttet af Kvægafgiftsfonden og igangsat 1. januar 2025 og forventes afsluttet 31. december 2025.

De forventede direkte resultater vil foreligge i forlængelse af, at de pågældende aktiviteter er gennemført, opgjort og klargjort til offentliggørelse.

Resultaterne offentliggøres på Teknologisk Instituts hjemmeside: Notater og artikler offentliggøres løbende og en slutrapport vil foreligge efter projektets afslutning.

Hvert kvartal offentliggøres en kort status på projekthjemmesiden på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Resultaterne stilles gratis til rådighed for alle virksomheder, der er aktive i den pågældende sektor eller delsektor.

 

Kvartalsrapport 1. kvartal 2025

Det vigtigste nye output er, at:

•Der er afholdt møde med følgegruppen, hvor projektplanen blev gennemgået.

•Udarbejdelse af et notat, som baseret på tilgængelig viden fra litteraturen vurderer, om der kan være en risiko for at finde melamin i fersk oksekød i en koncentration, der er højere end EU-grænseværdien på 2,5 mg/kg, er påbegyndt. Den umiddelbare vurdering er, at der kun i tilfælde af bevidst (og ulovlig) tilsætning af melamin vil være en risiko for, at indholdet overstiger grænseværdien.

Den næste store aktivitet i projektet er, at

•Nyeste viden/litteratur om hygiejne under slagtning af kvæg under nordiske/europæiske forhold skal granskes og indarbejdes i det generiske HACCP-materiale for slagtning af kvæg, som er under udarbejdelse hos Landbrug og Fødevarer.

 

L&F hjemmeside om oksekød kan findes her