Optimeret pakkegas giver gode bøffer

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

bøffer

Optimeret pakkegas giver gode bøffer

Det har betydning for bøffers smag og saftighed, hvordan de pakkes. DMRI har testet forskellige sammensætninger af pakkegasser.

Spisekvalitet og holdbarhed af fersk pakket oksekød var i fokus, da pakkegasser i modificeret atmosfære (MA) blev testet på DMRI’s laboratorier.

Det lykkedes at finde et bedre alternativ til den traditionelle gassammensætning i MA-pakning af bøffer. Saftighed, mørhed og smag blev forbedret uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Projektets resultater viste også, at det optimale mix af gasser er forskelligt fra produkt til produkt, men at iltmængden for flere produkters vedkommende kan halveres i forhold til den traditionelle gassammensætning.

Den nuværende gassammensætning i MA-pakket fersk kød har været anvendt siden 1970’erne. Her udgør ilt 70-80%, og det har vist sig at påvirke spisekvaliteten negativt. Mængden af ilt i pakningen blev derfor sænket til et minimum, og bøfferne blev testet for ændringer i holdbarhed, smag og tekstur.

Projektet blev støttet af Kvægafgiftsfonden og havde deltagelse af repræsentanter fra den danske oksekødsbranche.

Læs endnu mere: Projekthjemmeside