Passivhuse på samlebånd ser dagens lys i Danmark

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Passivhuse på samlebånd ser dagens lys i Danmark

Danskerne kan nu se frem til at bo i nye typer af energirigtige rækkehuse,
der er præfabrikerede efter passivhuskonceptet. Teknologisk Institut leder udviklingsprojektet SUNSHINE HOUSE, der skal sætte skub i fabriksfremstillingen af passivhuse i Danmark.

De første eksemplarer af det nye energirigtige koncept vil omfatte 12 industrielt fremstillede rækkehuse i to plan. Husene bliver ultra-isolerede og overholder kravene til et passivhus. Således må det årlige nettovarmebehov til rumopvarmning ikke overstige 12 kWh pr. kvadratmeter opvarmet etageareal. Desuden kan husene med fordel opvarmes direkte via ventilationsluften, og de behøver ikke varme tilført fra radiatorer.

De første nye energirigtige rækkehuse i Danmark placeres i det smukke, kuperede landskab i det sydlige Kolding. Rækkehusene skal i stil, udtryk og materialevalg tage udgangspunkt i den danske tæt-lav tradition. Byggeriet vil stå klar den 6. november 2009 før klimatopmødet i København.

Bag initiativet står Nordicom A/S, Teknologisk Institut og Videncenter for Industrielt Byggeri. Målet med dette udviklingsprojekt er:

  • At få flere forskellige bud på et præfabrikeret super lavenergi rækkehus, der senere vil kunne masseproduceres i kommercielt øjemed.
  • At give dansk byggeris parter flere forskellige danske og internationale bud på et tidssvarende super lavenergi rækkehus.
  • At videreføre tankerne om konceptet passivhus og dets byggeprincipper i tæt-lavt byggeri i Danmark.
  • At sprede den viden, der opnås, til alle byggeriets parter med det formål at højne bevidstheden om energirigtigt byggeri.
  • At skabe udviklingsmuligheder for byggematerialeindustrien om systemprodukter og systemleverancer.

Teknologisk Institut vil i den kommende tid arrangere en række workshops om passivhus-konceptet for byggeriets parter.

- Den 24. juni 2008 afholdtes et kick-off seminar for byggeriets parter på Teknologisk Institut i Århus. I den anledning fik parterne i byggebranchen rig lejlighed til at drøfte, hvordan de fremover kan indgå i et samarbejde om at bygge fremtidens industrielt fremstillede super lavenergiboliger til danskerne, fortæller centerchef Anders Thomsen fra Teknologisk Institut.

Danskerne kan nu se frem til at bo i nye typer af energirigtige rækkehuse, der er præfabrikerede efter passivhus-konceptet. Teknologisk Institut leder udviklingsprojektet SUNSHINE HOUSE, der skal sætte skub i fabriksfremstillingen af passivhuse i Danmark.

 

Danskerne kan nu se frem til at bo i nye typer af energirigtige rækkehuse, der er præfabrikerede efter passivhus-konceptet. Teknologisk Institut leder udviklingsprojektet SUNSHINE HOUSE, der skal sætte skub i fabriksfremstillingen af passivhuse i Danmark.

SUNSHINE HOUSE-projektet inddrager 10 års erfaring med passivhuse fra Tyskland.

Se også www.teknologisk.dk og www.sunshinehouse.dk.