Prædikteret fødevaresikkerhed -  AP3. DMRIPredict 2.0

Gry Carl Terrell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 13.

DMRI Predict

Prædikteret fødevaresikkerhed -  AP3. DMRIPredict 2.0

 AP3. DMRIPredict 2.0

Målet med AP3 er at udvikle et risikobaseret hjælpeværktøj, som identificerer, hvilke modeller på DMRIPredict der er relevante at anvende for forskellige produktkategorier. Brugerfladerne skal ligeledes opgraderes.

Se webinaret DMRI Predict 2.0 - nyt look og nye funktioner 

 

Artikel:

Terrell, G. (2024) Fastsæt holdbarhed og fødevaresikkerhed med DMRI Predict 2.0.  Fødevaremagasinet marts s. 16-17

 

Projektstatus 4. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at der har været gennemført en test/evaluering af brugerfladen på det nye DMRI Predict, og de sidste tilpasninger er ved at blive programmeret. DMRI Predict 2.0 foreligger i en fuldt funktionel form på et test-site og er ved at blive verificeret af en udvalgt testgruppe med erfaring indenfor modellering, hvorved det sikres, at version 2.0 genererer samme resultater som version 1.0.

Den næste store aktivitet i projektet er, at projektet afsluttes og DMRI Predict 2.0 skal lanceres for offentligheden. Nyheden om det opdaterede værktøj skal formidles via diverse skriftlige kanaler (nyhedsbreve, tidsskrifter), SoMe og ved et offentligt webinar.

dmrpre

Projektstatus 3. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at alle modeller er migreret over i den nye platform og er funktionelle. Der er udarbejdet et flowdiagram, der beskriver, hvordan de forskellige dele af DMRIPredict skal hænge sammen. Flowdiagrammet skal sikre, at funktionerne bliver programmeret og kædet sammen, så brugeren gnidningsfrit kan navigere rundt på hjemmesiden. Nye funktioner er `Produktbiblioteket´, hvor brugeren kan gemme egne produkter og ‘Guide me’, der tager udgangspunkt i produktet fremfor modellen. Et eksempel på det risikobaserede værktøj (min. 1 model) er under udarbejdelse og bliver præsenteret for følgegruppen ultimo september 2023.
Den næste store aktivitet i projektet er, at det risikobaserede værktøj kommer til at omfatte alle DMRIPredict-modeller, og at validering/verificering iværksættes. Desuden skal der fremstilles en omfattende virtuel værktøjskasse bestående af en lang række mindre beregningsmoduler (fx degree hour og aw -beregnere), som kan være relevante at have nem adgang til for brugeren.

Konference:

Lüthje, F., Svenningsen, NB., Koch, AG., Terrell, GD. (2023) Predictive Model for Growth of Gas-Producing Leuconostoc spp. in Deli Meat. IAFP annual Meeting, 16-19. juli, Toronto

Nyhedsbrev:

Svenningsen, N., Koch, AG. (2023) Predictive microbiology - on indispensable food. Agriculture & Food, L&F. (eng/sv/ty) Juli

 

Projektstatus 2. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at der er udarbejdet en kravspecifikation samt et udkast til formatet for DMRIPredict 2.0, der både kommer til at have den velkendte tilgang direkte til modellerne, men også en tilgang, der tager udgangspunkt i produktet og de risici, der er forbundet med netop det givne produkt. Indtil videre er seks modeller migreret over i den nye platform. Der er udarbejdet en skitse til et beslutningstræ, der skal danne grundlag for den risikobaserede tilgang.

Den næste store aktivitet i projektet er, at de resterende modeller bliver migreret over i den nye platform. Ud fra skitsen til beslutningstræet udarbejdes et flowdiagram, som skal danne grundlag for sammenkoblingen mellem beslutningstræet og modellerne.

predi

Projektstatus 1. kvartal 2023

Det vigtigste nye output er, at der er etableret en følgegruppe for arbejdspakken samt en intern TI-arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen har vurderet mulighederne for at migrere DMRIPredict til en ny platform med henblik på fremtidssikring og bedre muligheder for opdatering af funktioner, brugerflade m.m. Der er skabt et overblik over formaterne på de forskellige modellers bagvedliggende datasæt og lavet en succesfuld test (proof of concept) af migrering af en model til den nye platform. Følgegruppemøder, hvor mulighederne præsenteres, og en formulering af ønsker, krav, succeskriterier m.v. påbegyndes, er under afvikling.

Den næste store aktivitet i projektet er, at påbegynde det indledende arbejde med at konstruere et beslutningstræ til den risikobaserede tilgang til DMRIPredict. Desuden migreres resten af modellerne over til den nye platform.