Projekt - Alger på skoleskemaet

Jakob Skov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 42.

Projekt - Alger på skoleskemaet

Projektstart april 2014. Forventet afslutning april 2016.

Ministeriet for By, bolig og landdistrikter

Algeteknologi har længe været anset som uhåndterlige og abstrakte teknologier, som hører til på forskningsinstitutioner og hos nørdede forskere. Det forsøger man nu at lave om på i et samarbejde mellem NTS-Center Øst (Nationalt Center for natur, teknologi og sundhedsundervisning) og Teknologisk Institut.

Viden om alger og praktisk dyrkning skal ud til eleverne i grundskolen og til de studerende på ungdomsuddannelserne. Projektet startede op i 2014. De grundlæggende faglige input i projekt "AlgeinnovationsVærksted" vedrørende algedyrkning stammer fra Teknologisk Instituts ansatte i Holeby (tidl. Grønt Center/AgroTech) og har udgangspunkt i resultaterne fra AlgeinnovationsCenter Lolland (2010-2013).

Her fandt man blandt andet frem til, at alger kan bruges til at løse flere af samfundets udfordringer fordi algerne kan opsamle de mange næringsstoffer som findes i forskellige sidestrømme (f.eks. drænvand, spildevand, CO2 i røggas, osv.)

Mål for projektet
Formålet er at konkretisere viden om algedyrkning og teknologi i undervisnings- og informationsmateriale, samt skabe et praktisk oplevelsestilbud i projektets levetid til skoleelever og ungdomsuddannelsesstudenter. 

Deltagere

  • NTS-Centeret Øst (nu ASTRA), Anette Vestergaard Nielsen
  • Tekniske Gymnasium Lolland-Falster, Ivar Dencker
  • Business LF

Vil du vide mere 

  • AlgeinnovationsCenter Lolland