Projekt - ECOCDU Optimering af condensing units

Christian  Heerup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 28.

Projekt - ECOCDU Optimering af condensing units

Optimering af condensing units i henhold til EU's Ecodesign forordning (ECOCDU)

Projektet er afsluttet

Projektstart 1. marts 2016. Forventes afsluttet 1. marts 2018.

Formål med projektet

Projektet skal øge tilgængeligheden af kompressoraggregater med lav drivhuseffekt. Med udgangspunkt i Advansors produktserie med CO2 og Danfoss automatik er målet at øge årsvirkningsgraden SEPR med 15 %. Dette giver et besparelsespotentiale over 10 år på 186 GWh i Danmark med en forventet markedsandel for Advansor på 10 %

Mål for projektet

Kompressoraggregater er den danske betegnelse for den engelske term condensing unit, forkortet CDU. Projektet tager udgangspunkt i Advansors produktserie med CO2 og Danfoss automatik til dette marked. Der udvælges et produkt for henholdsvis frost og køl, som begge undersøges med hensyn til årseffektiviteten SEPR (seasonal efficiency performance ratio) på baggrund af kravene i EU's Ecodesign direktiv. Dette er netop trådt i kraft med minimumskrav til effektivitet og mærkning gældende fra juli 2016. Det er projektets mål at øge SEPR i forhold til udgangspunktet med 15 %. Dette tal skal ses i lyset af et årligt salg på ca. 8600 enheder i Danmark, hvor potentialet vurderes til ca. 10 % af dette marked.

Med en middel kølekapacitet på ca. 7 kW vil det svare til et besparelsespotentiale på 186 GWh på det danske marked. Det forventes, at projektets resultater også vil øge det potentielle marked for produktserien i EU og dermed realisere besparelser på det europæiske marked. Optimeringen foretages ved hjælp af en matematisk model, der benyttes til analysen af komponenter og funktion. Effektivitetsforbedringerne dokumenteres via målinger i klimakammer.

Aktiviteter

Projektet består af 6 faser:

  1. Analyse af data fra produktserien og vurdering af forbedringspotentialet for kritiske hovedkomponenter.
  2. Opbygning af optimeret aggregat med de identificerede bedre komponenter/processer for afprøvning af forskellige udformninger.
  3. Validering af ydelser for aggregat for vurdering af de valgte løsninger, samt analyse af data med henblik på beslutningsgrundlag for endelig bestykning.
  4. Opbygning af aggregat med den udvalgte bestykning og styrestrategi, så tæt på produktionsmodel som muligt.
  5. Validering af resultater med særlig fokus på ydelse, priser etc. for produktet efter en testmetode beskrevet i udkast til EU Ecodesign kriterier for CDUer.
  6. Projektet rapporteres gennem en slutrapport og gennem indlæg på nationale og internationale konferencer of temdage.

Deltagere

  • Teknologisk Institut - Christian Heerup
  • Advansor A/S
  • Danfoss A/S

Bevilligede midler

Projektet er støttet af ELFORSK.

Mere information

Slutrapport: