Projekt - EcoPack Ejector Optimized Value Pack

Christian  Heerup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 28.

Projekt - EcoPack Ejector Optimized Value Pack

EcoPack Ejector Optimized Value Pack.

Projektet er afsluttet

Projektstart januar 2019. Projektet blev afsluttet i december 2022.

Baggrund

EcoPack Ejector Optimized Value Pack er et projekt, der har til formål at øge effektiviteten på mindre og mellemstore køleanlæg til supermarkeder. Dette opnås ved at anvende ejektorer som nyttiggør energi, der normalt går tabt. Den seneste udvikling af ejektorer har været rettet mod større CO2-køleanlæg. I dette projekt udvikles styringer og komponenter til køleanlæg med ydelser fra 40 til 125 kW. Projektets resultater vil fremme markedsintroduktionen af ejektorer og udbrede anvendelsen af CO2-køling til varmere klimaforhold. I Danmark alene er besparelsespotentialet ca. 43 GWh.

Formål

Målet er at opnå en forbedring på 13 % i årseffektivitet på mindre supermarkedsanlæg baseret på Advansors modelserie Value Pack (40 til 125 kW) og at opnå en simpel tilbagebetalingstid på mindre end tre år. Aktuelt er der tale om den største model i serien med en samlet kapacitet for køl og frys på 125 kW.

Resultatet skal opnås ved at skalere Danfoss-styringer med ejektor ned til dette segment samt ved at optimere Advansors modelserie med nye kompressorer. Endvidere skal dimensioneringen og bestykning af rør, ventiler og beholdere i den samlede installation gennemgås og revideres for at sikre effektiviteten af det samlede anlæg. Design af anlæg samt test og efterfølgende demonstration i COOP-butik skal foregå i samarbejde med Teknologisk Institut, som også er projektleder.

Afprøvning og test foretages i Danfoss-laboratoriet i Nordborg i samarbejde med Teknologisk Institut, og en tilfredsstillende test er en afgørende forudsætning for, at COOP vil foretage en field test i et supermarked.

Aktiviteter

Projektet består af 3 arbejdspakker:

  • AP 1: Forberedelse af EcoPack til test, AP Leder Advansor
  • AP 2: Test af EcoPack i laboratorie, AP Leder TI
  • AP 3: Demonstration af EcoPack i COOP-butik, AP Leder TI

Deltagere

Advansor

Danfoss

COOP

Super Køl

Teknologisk Institut (projektleder)

Bevilligede midler

Projektet er støttet af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).