Projekt - Fmat

Jeppe Skinnerup Byskov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 65.

Projekt - Fmat

Projektet er afsluttet

Højteknologiske og svært kopierbare materialer til udvikling af fremtidens produktion i Danmark

Konsortiet ønsker at styrke dansk industris konkurrencekraft ved at skabe teknologisk mulighed for at producere komponenter af metalmaterialer med unikke egenskaber. Konsortiet vil udvikle nye materialer til brug for fremstilling af funktionsoptimerede komponenter. Fokus rettes især mod at øge materialernes svingningsdæmpende egenskaber, på materialernes evne til at absorberer ydre påvirkning og på at optimere forholdet mellem vægt og styrke, så materialerne på en gang bliver både lettere og stærkere. De tre materialeparametre er udvalgt på grund af deres store betydning for en stor del af dansk industri.

De nye typer materialer og funktionsoptimerede produkter skal fremstilles ved integration af matematisk optimering, nye materialekombinationer og avancerede fremstillingsmetoder. De højteknologiske egenskaber opnås ved indlejring af porøsiteter og cellestrukturer, som kan gradueres igennem materialet. Alle områder i det enkelte produkt får præcis de lokale egenskaber, der er optimale i forhold til den overordnede anvendelse.

Samlet set vil konsortiet levere et paradigmeskift i forhold til produktion af metalmaterialer og -komponenter. Den nye produktionsmåde skal samtidig gøre produkterne svære at kopiere for andre.