Projekt - Fungicidfri grunder

Niels  Morsing

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 12.

Vindue i murfacade

Projekt - Fungicidfri grunder

Projektstart 12.2016. Projektafslutning 11.2018. 

Beck & Jørgensen og Teknologiske Institut har indgået et samarbejde i projektet ”Fungicidfri grunder” med formålet at udvikle og teste en ny teknologi til udendørs grundersystemer til træ, hvor brugen af fungicider undgås.

I dag anvendes fungicider som svampemiddel til bekæmpelse af svampe på træværk, men fungiciderne har nogle uønskede effekter på miljøet og menneskers sundhed.

Derfor er der et udbredt ønske om at reducere brugen af fungicider. Den udviklede teknologi skal integreres i en formulering af en ny grunder, der både opfylde de tekniske krav, der stilles fra de professionelle malere, og sikre lang holdbarhed af træet. Et fungicidfrit grundersystem vil fjerne udvaskningen af fungicider fra udendørs maling, og derved reducere udledningen af fungicider til vandmiljøet.

Projektresultater
En forudsætning for svampevækst er, at sporerne har adgang til næringsstoffer. De primære næringsstoffer i eksempelvis træbaserede vinduesrammer er nedbrudt lignin, cellulose og hemicellulose fra træet.

Derfor arbejdes der i dette projekt med at udvikle et nyt grundersystem, som har til formål at stabilisere disse elementer i træet og dermed undgå dannelsen af næringsstoffer.

Det forventes, at det nye grundersystem vil kunne bidrage til at adressere den stigende efterspørgsel på mere miljø- og sundhedsvenlige produkter, som samtidig lever op til de tekniske krav der stilles.

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og malingsvirksomheden Beck & Jørgensen, som er kendt for sin stærke miljøprofil.

Deltagere

  • Beck & Jørgensen A/S
  • Teknologisk Institut
  • MUDP
  • Miljøstyrelsen

Projektsum i DKK: 1.917.912 (ekskl. moms)