Projekt - IEA HPP Annex 44 "Nøgletal for energieffektive supermarkeder"

Christian Heerup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 28.

Projekt - IEA HPP Annex 44 "Nøgletal for energieffektive supermarkeder"

Nøgletal for energieffektive supermarkeder (IEA HPP Annex 44)

Projektet er afsluttet

Projekt start 3. august 2015. Forventes afsluttet 31. januar 2017.

Formål med projektet

Formålet er at udvikle nøgletal for for energieffektive supermarkeder baseret på målinger og monitorerede date og gøre den udviklede viden og nøgletal tilgængelige for beslutningstagere, med henblik på benchmarking og udvikling af energieffektive strategier for supermarkeders bygninger og tekniske installationer.

Mål for projektet

IEA HPC Annex 44 “Nøgletal for energieffektive supermarkeder” undersøger nøgletal, der gør det muligt at vurdere energieffektiviteten for et enkelt supermarked, mellem supermarkeder i en kæde, mellem kæder eller mellem supermarkeder i forskellige regioner eller lande.

Nøgletal er nødvendige for at omdanne måledata til viden om energieffektivitet. Nøgletal bygger på parametre som supermarkedets størrelse, åbningstiden, størrelsen af køleanlæg, vejrdata og energispare-foranstaltninger. Når energiforbruget sammenholdes med disse parametre kan nøgletal beregnes og energiforbruget kan vurderes: Er det relativt højt, normalt, eller relativt lavt.

Partnerne, der repræsenterer Holland, Sverige og Danmark, analyserer data fra supermarkeder i deres respektive lande og udveksler metode og resultater. For den danske del af projektet vil resultaterne blive fremlagt på en workshop for interessenter, det vil sige supermarkedsoperatører og de servicefirmaer, som leverer og servicere de tekniske installationer.

Aktiviteter

Projektet består af 7 faser:

 1. Kortlægning af eksisterende energisystemer i supermarkeder og indsamlig af data fra udvalgte supermarkedskæder og enkelte supermarkeder
 2. Definitioner, opgørelse af ressourcer, samt indentifikation af system grænser
 3. Forslag til passende nøgletal
 4. Evaluering af eksisterende måle metoder
 5. Udvælgelse af videreudvikling af nøgletal
 6. Evaluering af projekt og nøgletal
 7. Dissemination af viden

Deltagere

 • Teknologisk Institut (Projekt leder)
 • Danfoss A/S
 • Super Køl A/S
 • IPU

Bevilligede midler

Projektet er støttet af EUDP.

Mere information