Projekt - MiKoKo - Mindre konservering i kosmetik

Sie Woldum Tordrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 55.

Mikoko

Projekt - MiKoKo - Mindre konservering i kosmetik

Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram

Projektstart december 2015. Forventet afslutning december 2017.

Formålet med projektet er at udvikle metoder til at minimere anvendelsen af konserveringsmidler i kosmetiske produkter. Anvendelsen af konserveringsmidler ønskes reduceret, fordi flere af stofferne har skadelige sundhedsmæssige effekter; bl.a. kan de have allergene effekter. Lovgivningsmæssigt stilles der krav om, at produkterne er sikre at anvende for forbrugeren, hvilket i branchen typisk dokumenteres vha. challenge tests. Disse test kan dog i visse tilfælde give anledning til, at kosmetiske produkter, som i praksis er sikre for forbrugeren, ikke består testen, da testen ikke tager hensyn til den faktiske udsættelse og de faktiske betingelser for mikrobiel vækst i det færdigemballerede produkt. Derudover er metoden både omkostningstung og langsommelig. Anvendelse af andre mikrobielle screeningsmetoder anses derfor som relevant under udvikling af nye kosmetikformuleringer og vil blive inddraget i udviklingsarbejdet i projektet.

Projektets mål

Med fokus på at opnå et reduceret behov for konserveringsmidler og samtidig udvikle et sikkert produkt anvendes flere tilgange:

  • Opnå en øget forståelse for mikrobiologisk vækst ved at identificere mikroorganismerne i produkter, som ikke har bestået challenge test
  • Undersøge konsekvensen af råvarevalg og produkttype i forhold til risiko for mikrobiel vækst
  • Undersøge og dokumentere emballageløsninger, som kan reducere risikoen for mikrobiel kontaminering af produktet.

Øget viden om formulering, mikrobiel vækst, emballage og testmetoder anvendes til udvikling af et forbedret kosmetikprodukt, som indeholder en signifikant reduceret mængde konserveringsmiddel, og som lever op til Kosmetikforordningens krav om produkt- og forbrugersikkerhed.

Deltagere

  • Teknologisk Institut (DK)
  • Dermapharm (DK)