Projekt - Mixed refrigerant heat pumps/cooling systems (MIREHP)

Lars  Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 74.

Projekt - Mixed refrigerant heat pumps/cooling systems (MIREHP)

Projektet er afsluttet

Projektstart 3. oktober 2016. Forventes afsluttet 31. december 2018.

Formål med projektet

Ved at benytte blandinger af kølemidler, såkaldt zeotrope kølemidler, i kølesystemer og varmepumper kan der realiseres en bedre systemeffektivitet med energibesparelser til følge. Særligt i processer hvor der er store temperaturglid.

Mål for projektet

Allerede i dag anvendes der nogle steder hybride absorption/kompressions varmepumper med en blanding af ammoniak og vand som kølemiddel, men den "normale" hybride absorption/kompressions varmepumpe har stort, eller rettere samme temperaturglid på både fordamper- og kondenseringsside selvom det i de fleste tilfælde kun er nødvendigt på kondenseringssiden. Hvis temperaturglidet på fordampersiden derfor kan styres særskilt fra kondenseringssiden kan der opnås endnu bedre systemeffektivitet, større energibesparelser og rentabilitet end det er tilfældet i dag – dette kan opnås med den i projektet udviklede varmepumpeteknologi. Bedre rentabilitet kan i denne sammenhæng eksempelvis føre til større udbredelse af geotermi eller hjælpe til stadig større genanvendelse af spildvarme fra industrien, helt i tråd med den energipolitiske målsætning i Danmark.

Aktiviteter

Projektet består af 7 arbejdspakker:

  1. Projekt administration
  2. Systembetingelser
  3. Simulation
  4. Design af funktionel analyse setup
  5. Funktionel analyse
  6. Demonstrations alæg
  7. Dissemination af projektet

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Sauter
  • Alfa-Laval
  • Danarctica
  • Dansk Teknologisk Universitet

Bevilligede midler
Projektet støttes af EUDP.