Projekt - Partnerskab for ikke-vejgående maskiner

Lars  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 95.

Non road dec 2016

Projekt - Partnerskab for ikke-vejgående maskiner

Projektet blev på begyndt januar 2015 og forventes afsluttet september 2018

Entreprenørmaskiner og andre mobile ikke-vejgående maskiner får de kommende år nye miljømæssige krav fra EU til udledning af luftforurening. Samtidig begynder kommuner i de større byer at tale om grønne byggepladser.

Miljøstyrelsen er initiativtager til det nye partnerskab og bagved står Teknologisk Institut som sekretariat og en styregruppe med Miljøstyrelsen, Dansk Byggeri og Københavns Kommune.

Mål for projektet:

Formålet er at høre branchens mening om, hvilke muligheder vi har i Danmark for at reducere luftforurening fra mobile ikke-vejgående maskiner. Oplægget er også en dialog om særlige danske styrkepositioner eller udfordringer i forhold til nye EU-krav.

Teknologisk Institut er tovholder på en række workshops. De første workshops løb af stabelen juni 2016, hvor deltagerne fik opdateret viden om de nye EU-krav, hørte om Københavns Kommunes tanker for fremtidens byggeplads og om miljøzoner i udlandet. Input fra deltagerne danner udgangspunkt for emner på kommende workshops.

Emner for workshops:

  • Udenlandske erfaringer - hvordan håndteres kontrol og håndhævelse i udlandet?
  • Hvordan sikres fair konkurrence og hvordan håndhæves regler på en fair måde i Danmark?
  • Retrofit-løsninger - og konklusioner fra projektet "røgrensning til entreprenørmaskiner
  • Den grønne byggeplads – hvad karakteriserer denne – hvilke miljøpotentialer er der?