Projekt - PV Grid

Ivan Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Projekt - PV Grid

PV Grid (Sustainable and Cost-Competitive Commercial Solar Energy)

Projektet er afsluttet

Projektstart 1. januar 2013. Afsluttet 31. december 2015.

Formål med projektet

I de seneste år er der sket store udviklinger indenfor PV moduler, som har ledt til højere grad af effektivitiet, bedre miljømæssig præstation og lavere omkostninger. Det overordnede formål for projektet er at tage hensyn til og overkomme barrierer for kommerciel brug af PV for at opnå det fulde potentiale. Måder at opnå dette potentiale indebærer BoS omkostningsreduktion, integration af systemer i bygninger, effektivisering af metode for montering, æstetikker og udseende, integration til ledningsnet samt træning, uddannelse og finansiering.

Mål for projektet
Målet for projektet er først og fremmest at identificere eksisterende barrierer, som kan udfordre potentialet for kommerciel investering i PV og herefter at komme på løsninger til at overkomme disse barrierer. Barriererne kan bestå af blandt andet lovmæssige, tekniske og perceptuelle barrierer.

Løsninger foreslåes og testes i forhold til håndtering af PV systemer i stor skala. På denne måde opnåes viden og erfaringer i forhold til projektet. 

Projektet vil udvikle og teste en markedbaseret energistyringsplatform, og at udføre en fuld skala demonstration af det egentlige PV system. Grid energisystemer (herunder PV) er på niveau med intelligent netdrift og er et dynamiske tiltag for at optimere anvendelsen af vedvarende distribution af energi, energistyring, udnyttelse af eksisterende energiinfrastruktur, samt muliggøre mere eller mindre direkte integrering af systemet til andre byer.

Størrelsen af projektet, som har et budget af 9 mio. euro, skal kunne implementere og realisere de aktiviter, der er brug for for at overkomme barriere i form af at skulle have det rette hold af experter på sagen og i form af installation af 4MW PV løsninger for at kunne demonstrere den forbedrede effekt, fordel og inspiration til forbrugeren og interessenter.

Aktiviteter

Projektet består af 10 faser:

 1. Overordnet projekt forvaltning, oprettelse af risiko beredskabsplan og koordinering af opgaver
 2. Indsigt og research i det kommercielle marked
 3. PV design og udvikling. Herunder undersøgelse af krav for udvikling af PV produkt-systemer, evaluering af design og udvikling af prototyper, samt test prototyper.
 4. Undersøge muligheden for innovation indenfor service, design, implementering og udvikling
 5. Udvikling af tilbud og virksomheds model
 6. Udvikling og design af software. Herunder udvikles prototyper for PV GRID software.
 7. Demonstation og realisering
 8. Test og validering. Denne faser indeholder blandt andet evaluering af resultaterne fra ovenstående fase.
 9. Opbygning af kapacitet
 10. Udbredelse af viden, træning og anvendelse

Deltagere:

 • Teknologisk institut - Ivan Katic
 • Gaia Solar
 • Seas NVE
 • Danfoss
 • Nykredit
 • Deloitte 
 • Smith Innovation
 • GXN
 • Steelhouse
 • Wallvision
 • Solar City Copenhagen
 • "IT Company"
 • End-users - Berendsen, Pronova BioPharma, Vesterlyng Camping, Roskilde Forsyning

Bevilligede midler

Projektet er støttet af EUDP.

Yderligere information

Slutrapport: