Projekt - Slanke konstruktioners potentiale i infrastrukturen

Ricardo Antonio Barbosa

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 96.

Beton - Slanke konstruktioner

Projekt - Slanke konstruktioners potentiale i infrastrukturen

Rapporten tager afsæt i danske og internationale state-of-the-art eksempler på slanke brokonstruktioner, og dækker dermed infrastrukturens primære byggematerialer: Beton og stål samt de nyere glas- og kulfiberarmerede kompositter.

Målet er at belyse nye og innovative byggematerialers potentiale i infrastrukturen ud fra et økonomisk, arkitektonisk og miljømæssigt perspektiv. Rapporten tager afsæt i eksisterende byggekultur, giver eksempler på nye teknologier og diskuterer hvilken rolle de nye materialer kan få – ofte i samspil med de mere velkendte materialer. Hovedvægten ligger på tidens byggetekniske muligheder, der så sættes i en ramme, hvor aspekter som kraftforløb, æstetik, geografi, byrum og landskab inddrages. Denne relation mellem de byggetekniske muligheder og konteksten åbner et fortolkningsrum, som rapportens indholdsfortegnelse hjælper til at navigere i - men den peger også på nye konkrete udviklingspotentialer, som fremtidig forskning kan arbejde videre med.

Rapporten er udarbejdet på Teknologisk Institut som en del af resultatkontrakten "Ny Teknologi til Anlægskonstruktioner" bevilget af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Udarbejdet af:
Christian Bøgh Jøns Nielsen, Bygningsingeniør, Teknologisk Institut og Johannes Portielje Rauff Greisen, Arkitekt, ph.d.