Projekt - Substitution af solventer i trykfarver

Lars Haahr Jepsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 27.

Projekt - Substitution af solventer i trykfarver

Projektstart april 2017. Forventet afslutning marts 2018.

’Substitution af solventer i trykfarver’ er et projekt under Kemi i Kredsløb (kemiikredsloeb.com), der har til formål at gøre Resino Trykfarvers produkter endnu mere sundheds- og miljøvenlige. Målet er at substituere udvalgte solventer, der anvendes til at opløse bindemidler i trykfarver, og løsningen forventes at blive identificeret ved innovativ og komplementær specialistviden. 

Solventer i trykfarver

Resino Trykfarver A/S er en dansk virksomhed, som er verdensførende inden for udvikling af trykfarver til tryk på bl.a. pølseskind, etiketter og tape. Virksomheden har gennem mange år satset på innovativ produktudvikling og ønsker at have en stærk miljø- og sundhedsprofil på alle sine produkter.

Til fremstillingen af trykfarver anvendes organiske solventer, der har til formål at opløse bindemidler i farverne. Nogle af disse solventer er flygtige og kan være sundhedsskadelige. Derfor har Resino taget initiativ til at substituere disse solventer ved at spørge partnerskabet Kemi i Kredsløb til råds.

Projektmål

Ved at sammensætte et konsortium bestående af Resino, DHI, RISE og Teknologisk Institut med højtspecialiseret og komplementær viden er målet at kunne løse udfordringen. Der skal identificeres alternative solventer og efterfølgende udvikles nye trykfarver, der både har øget miljø- og sundhedsprofil, er kosteffektive og lever op til Resino’s kunders krav til produkternes tekniske egenskaber. I slutningen af projektperioden evalueres de nye produkter hos nogle af Resino’s kunder, inden de nye produkter kommer på markedet.   

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Resino Trykfarver A/S
  • DHI
  • RISE Research Institutes of Sweden