Projekt - Udvikling og demonstration af "DryPack"

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Projekt - Udvikling og demonstration af "DryPack"

Energibesparelser på industrielle tørreanlæg

Projektet er afsluttet

Projektstart 2011. Afsluttet medio 2013.

Projektets formål er at udvikle et beregnings- og analyseværktøj ’DryPack’, der kan anvendes til at finde energibesparelser på en lang række udbredte industrielle tørreprocesser samt beskrive og beregne energioptimeringsmuligheder på projektdeltagernes tørreanlæg.

Mål for projektet

’DryPack’ vil være relevant for energirådgivere, udstyrsleverandører og brugere af tørreprocesser, og vil frit kunne downloades af alle efter projektets afslutning. Der findes mange håndbøger, artikler og viden generelt om specifikke tørreprocesser, men der mangler et brugervenligt værktøj, som hurtigt og enkelt kan anvendes til at analysere og optimere produkt- og energiflow i de hyppigst anvendte tørreprocesser for derigennem at finde energibesparelser.

Energiforbruget udgør ofte den største driftsomkostning i produktioner, hvor der indgår tørring. Med stigende energipriser i udsigt og øget fokus på klimaforandringer, er energibesparelser derfor højt prioriterede i tørrebranchen. Projektgruppen består af aktører fra hele værdikæden og vil omfatte et bredt udpluk af industrielle tørreprocesser. Det forventes, at DryPack vil blive standardværktøjet for rådgivere og slutbrugere ved analyse af tørreprocesser, da det vil være muligt at downloade programmet.


Deltagere


DryPack programmer


Guide til at downloade DryPack programmerne


Mere information

Slutrapport: