PV-ROCK-ROOF-seminar: Udvikling af ny plusenergi klimaskærm

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Solceller til tag

PV-ROCK-ROOF-seminar: Udvikling af ny plusenergi klimaskærm

Gennem de seneste tre år har Teknologisk Institut i samarbejde med en række partnere arbejdet på at udvikle et omkostningseffektivt, æstetisk og energibesparende tagelement, hvor en ny type PV-modul limes til isoleringen uden behov for yderligere vejrbeskyttelse.

Projektet, der går under navnet PV-ROCK-ROOF, er netop afsluttet, og arbejdet har vist, at de grundlæggende ideer fra PV-ROCK-ROOF-applikationen kunne realiseres, og at de fleste tekniske udfordringer kunne løses: Integrationen af termisk isolering og en energiproducerende klimaskærm er mulig uden et større energitab, og farveteknologien, der er udviklet af Dansk Solenergi, viser god stabilitet. 

Projektresultaterne udgør et vigtigt skridt i den grønne omstilling af energisystemet og implementering af energibesparelser i byggesektoren, og med den udviklede løsning og tilpasningen af PV-modulets farve til det omgivende byggemiljø vil det være svært at finde argumenter imod solceller i vores byer.

Den 8. december 2022 blev der afholdt et seminar hos projektpartneren Rockwool, hvor der blev samlet op på projektets resultater.

Se præsentationerne fra seminaret nedenfor.

Ivan Katic, Seniorspecialist, Teknologisk Institut: Om projektet PV-ROCK-ROOF


Søren Rud Pedersen, Senior R&D Specialist, Rockwool: Brandsikkerhed ifm. solceller og isolering


Ken Hem-Jensen, Direktør, Dansk Solenergi: Farvede solcelleprodukter og fleksibel montageteknik

 

Sune Thorsteinsson, Projektleder, DTU Electro: Projektets forskningsresultater


Bouke Braun, Project Manager, Rockwool: Tagrenoveringssystem med æstetisk integrerede solpaneler


Iddo Goren, Arkitekt, EFFEKT: Arkitektoniske og byggetekniske løsningsforslag

Projektdeltagere: Teknologisk Institut (projektleder), ROCKWOOL International, DTU Fotonik, Dansk Solenergi, Mernild Byg, EFFEKT Arkitekter og SolarCityDenmark.

Projektet er støttet af EUDP.