Risvangen Aarhus - Klimatilpasningsprojekt

Lars  Jørgensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 45.

Risvangen Aarhus

Risvangen Aarhus - Klimatilpasningsprojekt

Projektet ved Risvangen i Aarhus er det første store boligområde i Danmark, hvor adskillelse af regnvand og spildevand er baseret på overfaldehåndtering af regnvand. Ligeledes er det et af de første projekter hvor det at håndtere regnvand på egen grund, kobles med muligheden for tilbagebetaling af tilslutningsbidrag i Aarhus.
 
Projektet på det 50 hektar store område Risvangen og Vorrevangen i det nordlige Aarhus blev igangsat som led i implementeringen af Aarhus Kommunes spildevandsplan, hvor regnvand og spildevand skulle adskilles i området. Samtidigt skulle området tilpasses klimaforandringerne for at undgå overløb og deraf følgende oversvømmelser og forurening af badevandet i bugten ved badestranden ”Den Permanente”.
 
Det blev besluttet af Aarhus Vand og Aarhus Kommune, at regnvandet i haverne og på de offentlige arealer i området fremover skulle håndteres på overfladen i stedet for i rør under jorden, hvor det var muligt. Fordelen ved regnvandsløsninger over jorden er, at der ofte kan håndteres større regnhændelser for samme økonomi som ved rørføring, og at de samtidigt kan tilføre området en miljømæssig og rekreativ værdi.
 
Læs mere
 

Fakta
Adresse: Området Risvangen og Vorrevangen, Aarhus.

Bygherre

  • Aarhus Vand A/S
  • Aarhus Kommune

Rådgiver

  • Envidan 

Landskabsarkitekt

  • Arkitema Architects
  • Gruppe F

Entreprenør

  • Per Aarsleff

Anlagt: 2016.