Sikkerhedsmodel til saltede og tørrede produkter

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

Sikkerhedsmodel til saltede og tørrede produkter

Formålet med projektet er få dokumentation for vækst/henfald af patogene bakterier under produktion af saltede, tørrede kødprodukter, hvor salt og evt. nitrit er de eneste konserveringsmidler. Dokumentationen gøres tilgængelig som en matematisk model, der kan forudsige sikkerhed i forbindelse med produktudvikling, bl.a. til udvikling af saltreducerede produkter uden at kompromittere fødevaresikkerheden.

Til udvikling af modellen genereres et omfattende datamateriale for vækst/henfald af patogene bakterier af-hængig af temperatur, vandaktivitet, pH og nitrit i et kødmodelsystem. Det samlede datasæt anvendes til udvikling af en prædiktiv model, som i forhold til de ændringer af temperatur og saltkoncentration, som finder sted under produktionsprocessen, kan estimere den akkumulerede vækst/henfald af patogene bakterier. Afslutningsvis valideres den samlede model og implementeres på www.dmripredict.dk.

 

Artikel:

Jakobsen, T. (2018) Fødevaresikkerhed i saltede, tørrede skinker. Fødevaremagasinet juni, side 18
                               

Gunvig, M. (2018) Kend produktets mikrobiologiske statusFødevaremagsinet, marts, side 18