Skal du formulere nye recepter?

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Skal du formulere nye recepter?

Råvaredatabasen og Spåkonen er opdateret og har fået ny brugerflade.

Du kan finde oplysninger om sammensætninger i en stor mængde danske råvarer. Nu med økologiske og udenlandske udskæringer.

Se data om en stor mængde kødråvarer her

 

Råvaredatabasen

Råvaredatabasen indeholder data fra første version, som stadig er relevante og valide og nye data for de mest anvendte råvarenumre. Som noget nyt har vi ligeledes medtaget data for udvalgte udenlandske og økologiske råvarer. Og endelig har vi som en lille bonus lagt data ind for flere skinke- og kamnumre.

Helt overordnet har vi fundet ud af, at de store traditionelle skæringer stadig har samme kemiske sammensætning, mens der har været en del ændringer i den måde, der skæres på over tid. En række råvarenumre er således forsvundet eller kun sjældent brugt, mens andre er kommet til.

Nogle af det mest markante forskelle, vi har observeret, er, at fedtsyresammensætningen i økologiske råvarer er en del mere umættet, og at udenlandske skæringer ofte er anderledes udført end danske, hvorfor man ikke kan tage for givet, at eksempelvis udenlandsk ”Bov uden svær” har samme kemiske sammensætning som den danske variant af samme.

 

Spåkonen

Simulér din prøveproduktion!

Brug Spåkonen som kan forudsige fedt- og geléudskillelse, lyshed, rødhed og konsistens i de produkter, du indtaster. Hermed får du mulighed for at simulere egenskaberne, før du laver egentlige prøveproduktioner.

Modellen er udvidet i den nye udgave. Receptformuleringer, der på grund af råvaresammensætningen ligger på grænsen af, hvad der er muligt at producere uden fedt- og geléudskillelse, er systematisk blevet korrigeret med forskellige kombinationer af fosfat, sojaproteinkoncentrat og kartoffelmel.

Data fra 135 forsøg, hvor vi har målt på slutprodukternes egenskaber, har gjort det muligt at udvikle en matematisk model for, hvilke kombinationer der giver den ønskede effekt på produktkvaliteten.

 

Formelt hedder modellen ”Prædiktiv model for effekt af ingredienskorrektion”, men mere mundret kalder vi den for ”Spåkonen”.