Svinekød – også en hvid kødtype

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

Svinekød – også en hvid kødtype

Der er en stigende opmærksomhed på sammenhængen mellem kost og sundhed, hvilket også har medført et øget fokus på de mulige negative konsekvenser, som et højt indtag af kød kan have på befolkningens sundhed. Den meget omtalte kræftrapport fra 2007, der udpegede indtaget af rødt kød som en risikofaktor for udvikling af kræft, har haft indflydelse på formuleringen af de danske kostråd, senest revideret i 2013. Myndighederne anbefaler således, at danskerne skal undgå at spise for meget rødt kød (kød fra firbenede dyr) og især forarbejdet kød.

Formålet med projektet er at vurdere indholdet af næringsstoffer som fx fedt, kreatin, vitaminer og mineraler i hhv. rødt og hvidt fersk kød i forhold til de påpegede mekanismer for udvikling af kræft. Det er endvidere for-målet at inddrage viden om tilberedning af fersk kød i vurderingen, da dannelse af stegemutagener også er en påpeget risikofaktor. Projektet adresserer et behov for at få opdateret viden inden for kød & kræft-problematikken.

 

Videnskabelig artikel:

Meinert, L., Jensen, K. (2018) Iron and hemeiron concentration in the three different pork cuts compared with chicken filets. Journal of food and clinical nutrition vol.1 nr. 2, 16-