Pure Shots produktoptimerede ift. holdbarhed og smag

Maja Krogsøe Skou

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 45.

Billede af æbler

Pure Shots produktoptimerede ift. holdbarhed og smag

Pure Shots kom til Teknologisk Institut og fik hjælp til at forbedre deres produkt på holdbarhed og smag, inden det kom ud på markedet.

At udvikle et nyt produkt er en længere proces, og på Teknologisk Institut møder vi virksomheder på mange forskellige tidspunkter i deres rejse med produktudvikling.

I begyndelsen af 2021 havde vi et samarbejde med Pure Shots, der producerer shots baseret på naturlige ingredienser. Udgangspunktet for samarbejdet var egentlig at udvikle et helt nyt produkt. Men det tog den drejning, at vi endte med at hjælpe med at forbedre et af deres eksisterende produkter, der var længere i udviklingen, men som endnu ikke var på markedet - produktet Pure Shots Æble.

Det var vigtigt for Pure Shots at arbejde med naturlige ingredienser, hvilket kan give fødevaren kvalitetsproblemer over tid. Derfor blev der i samarbejdet arbejdet med at forlænge kvaliteten uden at tilsætte E-numre.

Smagen kan ændre sig over tid

Kvaliteten af æbleshottet var valideret med gaskromatografi. Her blev der undersøgt, hvilke kemiske forbindelser der omdannes over tid, og som ville have en negativ indflydelse på smagen af det endelige produkt, imens det står på hylden i butikken eller i barskabet hos forbrugerne.

Opskriften blev herefter justeret uden brug af tilsætningsstoffer, så produktet har en naturlig smag af æble igennem hele holdbarhedsperioden.

F.eks. bestod shottet oprindeligt af de to smage; æble og kvæde. Men da recepten havde stået længe ved stuetemperatur, overtog kvæden smagen fra æblet. Pure Shots tilføjede vanilje i stedet og som den anden smagsgiver i produktet.

Er forbrugerne klar?

Foruden kvaliteten på produktet indebar samarbejdet også det visuelle udtryk på produktet og viden om mulige smagssammensætninger. I sidste ende er det forbrugerne, som afgør, om et produkt er godt eller ej. Derfor blev Pure Shots-produkterne også testet af vores forbrugerpanel i en forbrugertest.

—  Det har været rigtig sjovt at læse kommentarerne fra forbrugertesten. Forbrugerne er vant til, at shots har en klar skarp farve. Men nu er de blevet vant til at se økologisk og ufiltreret juice, så de tager bedre imod de naturlige shots, siger Lasse Rishøj Hansen, produktionschef hos Pure Shots.

Vigtig læring til næste gang

Det er vigtigt at vi i samarbejde med vores kunder finder den bedste løsning, hvormed vi tester jeres produkter ift. sensoriske test og forbrugertest, og hvad der bidrager med den bedste værdi for at gøre produktet klar til markedet.

Hos Pure Shots er de efter projektet med æbleshottet – som nu er på markedet – blevet klogere på, hvordan de bedst kan gribe en forbrugertest an i fremtiden.

— Havde vi uendelige mængder penge og tid, så ville jeg jo teste hele verden. Det er svært at vælge ud, hvad der giver den bedst mulige information for mindst tid og penge. Jeg tror, at den vigtigste læring for os har været, hvordan vi kan splitte det mere op næste gang. fortæller Lasse Rishøj Hansen.

Få hjælp til produktudvikling

Kontakt en af vores eksperter hvis du mangler sparring på din produktudvikling eller råd til at få testet smagen af dine produkter vha. sensoriske tests eller forbrugertest. Vi har stor erfaring indenfor alle facetter af produktudviklingen.

Læs mere her