Snackbar med naturlige ingredienser og lavt sukkerindhold til diabetikere

Troels Veng Samuelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 01.

Halvspist müslibar

Snackbar med naturlige ingredienser og lavt sukkerindhold til diabetikere

Teknologisk Institut har hjulpet virksomheden The Organic Crave med at udvikle crisps til en snack med lavt sukkerindhold og af økologiske, naturlige ingredienser.

I Sdr. Stenderup lidt uden for Kolding ligger Teknologisk Instituts ekstruderingsanlæg. Her hjælper vi både store og små virksomheder med at eksperimentere med og teste ingrediensblandinger. Virksomhederne har mulighed for at få værdifuld indsigt i selve ekstruderingsprocessen gennem tæt samarbejde med vores specialister og deres rådgivning.

En af disse virksomheder er The Organic Crave fra Odense. De havde et ønske om at udvikle en snack med naturlige ingredienser og uden kunstige tilsætningsstoffer. Snacken skulle samtidig have et minimalt sukkerindhold.

– Samarbejdet med The Organic Crave gik ud på at teste forskellige smage, strukturer og teksturer til en sund snackbar med højt proteinindhold. Snackbaren skulle have den helt rigtige sprødhed og tekstur, fortæller Troels Veng Samuelsen, sektionsleder ved Teknologisk Institut.

Sund, velsmagende og med naturlige ingredienser

De snackbars, man kan få i dag, er på trods af at have naturlige ingredienser typisk fyldt med sukker.

– I dag kan man typisk vælge mellem det økologiske valg eller det sukkerfrie valg. Vi vil gerne udvikle en snackbar, som både har et lavt sukkerindhold og udelukkende indeholder naturlige, økologiske ingredienser, fortæller Jeppe Vadgaard, medstifter af The Organic Crave.

Snacken skulle ud over at have en god ernæringsværdi også smage godt. Her afprøvede vi forskellige ingredienssammensætninger og brugte fx hestebønner og ærter. Kravet om naturlige og økologiske ingredienser betød, at smagsmaskeringen af bismage var en udfordring. Resultatet blev dog vellykket.

Prototyperne af crisp-sammensætningerne, som blev udviklet i Sdr. Stenderup, blev efterfølgende afprøvet i samspil med chokolade ved chokoladeproducenten Friis Holm-Chokolade.

Nye projekter og samarbejde

Projektet illustrerede et vellykket samarbejde mellem Teknologisk Institut og The Organic Crave, og vi arbejder fortsat sammen om nye projekter.

Har du brug for rådgivning og hjælp til udvikling af dit produkt, eller vil du vide mere om vores ekstruderingsanlæg i Sdr. Stenderup? Så kontakt Troels Veng Samuelsen på telefon +45 72 20 13 01 eller mail tsa@teknologisk.dk.

Samarbejdet mellem Teknologisk Institut og The Organic Crave er sket i innovationsprojektet Future Food & Bioresource Innovation (FFBI), somer støttet af Eurostars.