Spændende netværksmøde hos Cocio Chokolademælk - Fødevareklyngens fjerde netværksmøde
Torsdag d. 7. maj 2015 afholdt fødevareklyngen netværkets fjerde klyngemøde. Denne gang hos Cocio Chokolademælk i Esbjerg.
På fødevareklyngens fjerde netværksmøde deltog ni ansatte fra i alt seks forskellige danske fødevareproducerende virksomheder. Heriblandt deltog FREM Sodavandsfabrik som helt nyt medlem i klyngen. De ni detagere blev alle mødt af frokost og kolde Cocio Classic, der er blevet produceret i Danmark siden 1951. Den gang bestod en chokolademælk af mælk, sukker og kakao. I dag indgår Cocio Chokolademælk i ARLA koncernen men Cocio Classic produceres stadigvæk efter den originale opskrift fra 1951.
På dagens netværksmøde blev deltagerne nøje introduceret til fabrikkens historie. Herefter gik turen ud i produktions – og tappehallerne og sluttede af i sidstnævnte, hvor dagens gæster oplevede, hvordan chokolademælken tappes og håndteres. Tilbage i lokalet blev der flittigt spurgt ind til, hvilken teknisk eller teknologisk udvikling Cocio Chokolademælk har været igennem frem til i dag og virksomheden delte åbent ud af dyrekøbte tekniske erfaringer og gav anbefalinger til de øvrige netværksdeltagere.
Produktion i Danmark
Fødevareklyngen er et samarbejde mellem Teknologisk Institut og en række danske fødevareproducenter, der startede under det nationale projekt `Produktion i Danmark´ som Teknologisk Institut var med til at varetage i 2013 - 2015.
Er du interesseret i at deltage i netværket eller blot høre mere om det, er du velkommen til at kontakte Steen Harder Ulrichsen på e-mail shu@teknologisk.dk / tlfnr: 72 20 29 97.