Spredetest af gødningsspreder – nu på friland

Andrés Villa Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 69.

Billedanalyse

Spredetest af gødningsspreder – nu på friland

Teknologisk Instituts spredetestaktiviteter på Bygholm i Horsens har i en årrække sikret valide spredetest af gødningsspredere. Med lukningen af testfaciliteterne lukker Teknologisk Institut også ned for en række aktiviteter, og tilbyder i stedet kunderne en ny analysemetode til test og validering under praksisnære forhold.

 

- Tidligere udførte vi spredetests i et lukket anlæg, hvor formålet var at få det præcise øjebliksbillede af fordelingen af gødningskorn målt fra gødningssprederen og ud til en bestemt afstand. Ved disse test er sprederen altid meget nøjagtig indstillet, kørehastigheden er altid den samme, der er ingen kiler og foragre, underlaget er jævnt og der er ingen vind. - Alt sammen faktorer, som vil påvirke spredebilledet, og som ikke altid er til stede under mere naturlige markforhold, siger Thomas Nitschke, faglig leder, Landbrug og digitalisering.

Derfor har Teknologisk Institut udviklet en ny analysemetode hvor vi ved hjælp af special kamera og statistisk billedanalyse har mulighed for at monitorere gødningsfordelingen under naturlige markforhold.

- Med vores avancerede billedanalyse kan vi visualisere spredningen af gødningskorn og lave et samlet estimat for marken. Det giver os et spredebillede, der i højere grad afspejler virkeligheden, siger Thomas Nitschke.

 

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, kan du læse mere her og kontakte vores specialist på området: Præcisionslandbrug – test af maskiner og teknologier