Tæthed af emballage til medicinsk udstyr

Frederik R Steenstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 57.

Medicinsk emballage med blu dye for test af tæthed

Tæthed af emballage til medicinsk udstyr

Medicinsk udstyr skal forblive sterilt, men samtidig være til at åbne. Vi udfører en række standardmålinger og test, men samtidig foretager vi test og målinger tilpasset dine behov.

Tæthed af emballage til medicinsk udstyr tester vi bl.a. med:

  • Blue dye metoden. Emballagen fyldes med blåt blæk, og efterfølgende kontrolleres for evt. udtrængning
  • Helium leak test. Emballagen fyldes med helium, og der søges efter læk med massespektro-meter; denne metode verificeres med måling på læk med velkendt størrelse hul
  • Boble test. Emballagen sænkes ned under vand, og der kontrolleres for luftbobler fra læk. En simpel og effektiv metode, som vi også kan udføre på lange emballager

Måling af tæthed over for vanddamp kan foretages både gennem materialet eller emballagen, ved at måle opbygning af fugt på indersiden. Vi har også mulighed for at måle vægttab eller vægtøgning for at bestemme fugttransport gennem emballage eller materiale.

Lysgennemtrængelighed er også en vigtig parameter for medicinsk udstyr, som kan have betydning for holdbarhed af produkter. Det måles både i infrarødt, visuelt og ultraviolet (uv) område.

Kontakt mig gerne, både for standardtest og tilpassede test.