Teknologisk Institut søger interessenter til workshop om borger-inddragelse i udviklingsprocessen af eHealth produkter.

Jonas Daugaard Hulstrøm

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 05.

C033_ NRN_ eHealth_Socket

Teknologisk Institut søger interessenter til workshop om borger-inddragelse i udviklingsprocessen af eHealth produkter.

Strategiske nøgleteknologier (eller såkaldt Key Enabling Technologies, KETs) har stort samfundspotentiale og det er derfor vigtigt at disse teknologier bliver udviklet i samarbejde med borgernes behov og ønsker. Eksempler på KETs er nanoteknologi, bioteknologi, IoT og kunstig intelligens, som har mange forskellige anvendelsesområder.

I det EU finansierede projekt, SocKETs, arbejder vi med at tilpasse udviklingen af KETs til samfundets værdier og behov. SocKETs vil skabe co-creation mellem industrien, eksperter, politikere, sundhedspersonale og borgere for derigennem at udvikle værktøjer til borgerinddragelse i udvikling af innovative teknologier. Co-creation er en form for samarbejds-innovation: ideer deles og forbedres sammen.

På Teknologisk Institut afholder vi en serie af tre workshops fokuseret på implementering af eHealth produkter i det danske sundhedsvæsen. Vi har allerede afholdt den første workshop, hvor danske eHealth virksomheder har arbejdet med hvilke muligheder de ser for at understøtte en bæredygtig udvikling af fremtidens eHealth produkter.

Den næste workshop vil blive online afholdt den 27. januar 2022. Her ønsker vi deltagelse af en bred vifte af interessenter, som udover virksomhederne består af eksperter, politikere, sundhedspersonale og borgere. Dette for at sikre en inkluderende udvikling, som gerne skulle føre til bedre produkter og en bredere accept i befolkningen. Dette er i erkendelsen af, at diversitet i udviklingsprocessen af fremtidens technologier vil give danske virksomheder en konkurrencemæssig fordel og derigennem det danske samfund et helt nødvendig løft for at kunne imødegå fremtidens udfordringer i sundhedsplejen.

I Danmark har vi en stærk sundhedssektor med værdifuld viden om implementering af state-of-the-art diagnostik. Den danske befolkning har en af de højeste adoptioner af ny teknologi i verden. Traditionelt er danske politikere dygtige til at skabe rammebetingelserne som industrien behøver for at kunne udvikle sig. Dette, kombineret med en stærk sundhedsindustri, kan gøre Danmark til et foregangsland indenfor eHealth.

Du har derfor nu mulighed for at deltage i vores workshop, hvor vi på bedste co-creation manér adresserer implementeringen af eHealth produkter i det danske sundhedsvæsen.

 

Tilmeld dig workshoppen

Vi inviterer interesserede borgere over 18 år til at deltage i en online workshop d. 27. januar fra kl. 9:00-12:15. 

Du kan tilmelde dig ved at skrive til Nina Ritter Nielsen på nrn@teknologisk.dk