Teknologisk Institut styrker sin position som Danmarks største innovationsinstitut - 2016

Juan  Farré

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 10.

Aarsrapport 2015

Teknologisk Institut styrker sin position som Danmarks største innovationsinstitut - 2016

Pressemeddelelse 9. marts 2016, opdateret 1. oktober 2020

Teknologisk Institut har i 2015, med en omsætning på 1.018 mio. kr. og med målrettede udvidelser, cementeret sin position som Danmarks største innovationsinstitut.

Dette bekræftes af, at flere end 8.400 danske virksomheder i løbet af året har gjort brug af Instituttets kompetencer inden for forskning og rådgivning. Instituttet samarbejder derudover med flere end 700 danske virksomheder i nationale forsknings- og udviklingsprojekter, som skal udvikle morgendagens teknologi.

- At gøre teknologi anvendelig for erhvervslivet er Instituttets eksistensberettigelse. Det kræver, at vi fortsat investerer i state-of-the art udstyr og rekrutterer de dygtigste specialister. Derfor glæder det mig, at vi ved udgangen at 2015 kan tilbyde det danske erhvervsliv de top-tunede forsknings- og udviklingsfaciliteter, som er centrale for deres innovation, siger adm. direktør Søren Stjernqvist.

De nye faciliteter tæller blandt andet en 700 m2 robotinnovationshal i Odense. I 2015 erhvervede Teknologisk Institut desuden GTS instituttet AgroTech og har derved placeret sig som den absolut stærkeste teknologiplatform inden for den danske fødevaresektor.

Søren Stjernqvist påpeger, at internationale undersøgelser viser, at satsning på innovation og teknologisk udvikling er nøglen til jobskabelse. Samtidig viser en undersøgelse fra Instituttet, at 38 % af danske fremstillingsvirksomheder med mellem 5 og 250 ansatte ikke udnytter de eksisterende digitale muligheder i deres produktion.

- For at kunne forbedre de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne vil det være afgørende nødvendigt at have langt større fokus på digitalisering, produktudvikling, teknologianvendelse og nye forretningsmodeller, siger Søren Stjernqvist. Vi står klar til at hjælpe danske virksomheder med at effektivisere deres produktion – men også til at bringe innovation tilbage på dagsorden som et centralt konkurrenceparameter i det danske erhvervsliv.

For os er forankringen i det danske samfund og den danske industri helt central. Men det er indlysende, at kun ved at orientere os i endnu højere grad mod markeder, trends og partnerskaber uden for Danmark, kan vi fastholde danske virksomheders konkurrenceevne, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut. Instituttet har siden 2013 set en stigning i den internationale omsætning på hele 39 % og samarbejder med 465 partnere i internationale samarbejdsprojekter.

Med en omsætning på 1.018 mio. kr. og med 50,3 mio. kr. i overskud for 2015 er Teknologisk Institut klar til at sikre øget forskning og udvikling til gavn for danske virksomheder. Resultatet for 2015 på 50,3 mio. kr. er 25,2 mio. kr. bedre end budgetteret og 19,1 mio. højere end i 2014.

Opdateret 1. oktober 2020: Adm. direktør Søren Stjernqvist er fratrådt. Juan Farré er ny adm. direktør.