Temadag om kølemidler

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

billedet viser fire beholdere med kølemidler

Temadag om kølemidler

55 deltagere deltog i debatten, stillede spørgsmål til talerne og fik ideer og muligheder til jeres fremadrettet løsninger

Tager man et kig ud over kølemiddelsituationen i dag – både i Danmark og internationalt – ser man et marked, der er præget af store udfordringer. Især HFC-kølemidlerne er i dag under meget hårdt pres. EU's F-gasforordning med nedfasningsplan og kvoteordning betyder, at priserne for disse kølemidler stiger med raketfart, og det vil nok forsætte.

Med EU’s mange krav og restriktioner til kommerciel og industriel køling følger store beslutninger og valg om bl.a. kølemiddel, effektivitet, og ikke mindst økonomi.

Temadagen gav deltagerne et indblik i, hvordan kølebranchen forholder sig til kølemiddelsituationen i dag, og gav dem også en status på situationen med F-gasserne og nedfasningen af de miljøskadelige kølemidler. Herudover fik de et indblik inye initiativer på området samt hvilke tendenser vi ser i Danmark og Europa i øjeblikket. Energibranchen, varmepumpefabrikanterne og producenterne fortalte, hvordan de forholder sig til kølemiddelsituationen, hvilke konsekvenser den har for de forskellige parter, og hvad de gør i praksis.

Temadagen blev afrundet med et kig på anlægsejernes muligheder - hvad gør vi med de gamle anlæg, og businesscasen for, hvornår et køleanlæg er udskiftningsmodent.

Temadagen blev afholdt den 24. maj 2018 på Teknologisk Institut i Aarhus.

Teknologisk Institut
Teknologiparken
Kongsvang Allé 29 - Konferencesalen
8000 Aarhus C.

Gik du glip af temadagen? 

Vi kan holde dig orienteret om kommende arrangementer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende invitationer til vores mange kurser, temadage og konferencer. Du får også nyheder, tilbud og artikler med fokus på energiområdet - primært inden for køleteknik, varmepumpeteknik, solenergi og industrielle processer - sendt direkte til dig ca. hver anden måned.

Tilmeld dig her