Temadag: Udvikling, administration og effekt af EU regler for køleanlæg og varmepumper

Esben Vendelbo Foged

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 46.

Billedet viser to kokke i et professionelt køkken

Temadag: Udvikling, administration og effekt af EU regler for køleanlæg og varmepumper

Nye ecodesign- og energimærkningskrav for en lang række energiforbrugende produkter er allerede blevet introduceret - og der er flere på vej. Andre forordninger er under revision, hvilket betyder, at nye ændringer kan være på vej inden længe.

Det kan være svært at følge med alle de nye krav og regler, der introduceres og revideres inden for køleanlæg og varmepumper. Dette års temadag om ecodesign satte derfor fokus på disse nye og kommende ecodesign- og energimærkningskrav og tog et kig på processerne bag udviklingen af regler og værktøjer samt administrationen og effekten af markedsovervågning og ecodesignreglerne. Vi tog et bredt kig på europæisk og nationalt plan og så på mulighederne for at påvirke processerne.

Du kunne bl.a. møde Energistyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen og høre, hvad der kommer til at ske, nu hvor den danske markedskontrol er overgået fra Energistyrelsen til Sikkerhedsstyrelsen. Begge myndigheder gav deres bud på, hvilke krav og regler du skal forholde dig til - og hvilken betydning de vil have for dig.

De mange ecodesign- og energimærkningskrav og ikke mindst indførelsen af minimumskrav for energieffektivitet sætter energi på dagsordenen indenfor områder, hvor energi ikke er i fokus - du kunne høre, hvordan indførelsen af ecodesign- og energimærkningskravene ikke kun bidrager med én fordel, men mange fordele - som f.eks., hvordan man skaber fælles spilleregler, og hvordan man igennem en udviklingsproces kan bringe produkter helt frem i forreste række og lave internationale konkurrencedygtige produkter.

Er det også en fordel at være frontløber og være blandt de første til at udvikle de gode energieffektive produkter?
Svaret kunne du få ved at høre de tre gode historier fra Vesttherm A/S, Gram Commercial og Vestfrost Solutions, som viste, hvordan ecodesign minimumskravene er blevet til danske handelssucceser.

 

Temadagen blev arrangeret i samarbejde med

 

Billedet viser INNO-ROKK netværkets logo

 

Billedet viser innovationsnetværkets - INNO-SE - logo