Test selv dit indeklima med specialistudstyr

Thor  Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 68.

Test selv skimmel

Test selv dit indeklima med specialistudstyr

Indeklimarådgivning kan nu foretages helt uden, at der er specialister til stede. Teknologisk Institut har testet fjernrådgivning med fokus på fugt- og skimmelrådgivning, i en række kommunale legestuer. Og det var en stor succes.

En ny metode omkring fjernrådgivning er blevet afprøvet under fokusområdet ’indeklima i dagplejen’, hvor Teknologisk Institut tidligere har peget på, at der er et stort behov for viden. Netop en udvikling af en ny metode omkring fjernrådgivning har stort potentiale på dette område. Derfor har Teknologisk Institut afprøvet fjernrådgivning i tre kommunale legestuer, hvor kommunen selv har lavet fugtmålinger og udtaget prøver. Rebekah Abana (ikke længere ansat på Teknologisk Institut) har stået i spidsen for afprøvningen af fjernrådgivning og hun fortæller.

- Forud for fjernrådgivningen har vi udarbejdet en vejledning for det fugtmålerudstyr og de prøver, som blev anvendt. Herefter blev vejledning og udstyr afprøvet ved hjælp af en testcase, som skulle godkende brugen i et opholdsrum, fx i et 1-familiehus. Testen blev udført stringent efter vejledning og forløb uden problemer.

Positiv respons
Næste skridt var en demonstration i fuldskala. Her blev fjernrådgivningsmetoden afprøvet i en kommunal dagpleje, hvor tre legestuer blev undersøgt ved hjælp af fjernrådgivning om fugtmålinger og udtagning af prøver.

- Fjernrådgivningsprojektet har været en succes. De udtalelser vi har fået fra kommunen om brugen af værktøj og udtagning af prøver har udelukkende været positive. Ved brug af vejledningen har der ingen tvivl været om anvendelsen af værktøj og udtagningen af prøver, siger Rebekah Abana.

Fjernrådgivning som ny service
Hele forløbet er afsluttet med, at der er udviklet en ny teknologisk service omkring fjernrådgivning ved fugt- og skimmelproblemer, som kan gøre sig gældende på en lang række områder Derfor er det nu muligt, at der kan udføres overfladeundersøgelser uden specialisttilstedeværelse. Ifølge Rebekah Abana er det kun begyndelsen.

- Vi ser et stort forretningspotentiale i fjernrådgivningen, som på sigt kan tages til nye højder.  Fx kan vi på sigt indtænke brugen af ny teknologi, som vil specialisere undersøgelsen i enkelte sager og dermed præcisere en vurdering og rådgivning uden konsulentens fysiske tilstedeværelse, slutter Rebekah Abana.