Unge skal styrkes til fremtidens produktionsjob - Nyt undervisningsmateriale til landets kommende produktmagere

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

Unge skal styrkes til fremtidens produktionsjob - Nyt undervisningsmateriale til landets kommende produktmagere

Danmark står over for den fjerde industrielle revolution, hvor produktionen i langt højere grad bliver vidensbaseret. Derfor har vi behov for, at ikke bare danske virksomheder ruster sig til den fremtid, der står for døren, men at de institutioner, der udklækker fremtidige ansatte i produktionsvirksomheder, gør det samme.

Produktion i Danmark skal også styrkes på skolerne 
Under det nationale projekt `Produktion i Danmark´ har Teknologisk Institut udarbejdet et undrvisningsmateriale, der skal bidrage til at styrke videnniveauet på landets erhvervsskoler. Undervisningsmaterialet omhandler programmering af Arduino samt programmering af robotten, NAO.

Arduino er en minicontroller med en open-source elektronikplatform. Den er baseret på lettilgængelig hardware og software, som gør det nemt at udvikle en prototype. Det gør Arduino særlig egnet til undervisningsforløb. Arduino kan anvendes til at udvikle interaktive objekter, der tager input fra en bred vifte af kontakter eller sensorer og kontrollere en række lamper, motorer og andre fysiske udgange.

Se undervisningsmaterialet her 

 

NAO er en 58 cm høj og 5 kg tung menneskelignende robot, der kan se, høre, tale og føle. NAO er desuden autonom, interaktiv og fuld programmerbar.

Se dele af undervisningsmaterialet her og få opgavesæt tilsendt, hvis det har interesse

 

 

Teknologisk Institut har udarbejdet undervisningsmaterialet under arbejdet på det nationale projekt, `Produktion i Danmark´, der har løbet i perioden 2013 - 2015. Målet er at styrke fremtidig dansk produktion via ny viden og teknologi.