Vælg de rigtige møbeltekstiler allerede i designfasen

Charlotte  Fischer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 35.

Tekstiler i tekstillaboratorier

Vælg de rigtige møbeltekstiler allerede i designfasen

At finde balancen mellem design, funktionalitet og langtidsholdbarhed kan være en udfordring for selv den mest erfarne møbeldesigner. Teknologisk Institut har netop udgivet en revideret udgave af bogen Tekstil – Brugsegenskaber og vedligeholdelse, som kan gøre det lettere at træffe et kvalificeret valg allerede i designfasen.

Øget fokus på bæredygtighed og langtidsholdbart design giver travlhed på Teknologisk Institut, hvor faglig leder Charlotte Fischer til daglig hjælper virksomheder, designere og producenter med at vælge de rigtige tekstiler til deres produkter.

”Ofte er udseende og design afgørende, når møbelproducenter og -designere vælger tekstiler til deres produkter. Vi mærker dog tydeligt et øget fokus på bæredygtighed og langtidsholdbart design. Der bliver stillet flere og flere krav til de møbler vi omgiver os med og dermed også til møbeltekstilerne Bæredygtighed er i høj grad blevet et konkurrenceparameter,” siger Charlotte Fischer.

Fokus på brug tidligt i processen
At det kan være en udfordring at finde den rigtige balance mellem design, funktionalitet og langtidsholdbarhed er Charlotte Fischer ikke i tvivl om. Hun opfordrer designerne til allerede i designfasen at overveje, hvilke brugsegenskaber slutproduktet skal have.

”Hvis man indtænker brugsegenskaber tidligt i processen, så har man mulighed for at stille de rigtige krav til leverandørerne i forhold til f.eks. kvalitet og langtidsholdbarhed,” forklarer Charlotte Fischer og fortsætter:

”Som en hjælp til at træffe de rigtige valg, har vi netop udarbejdet en ny og revideret udgave af bogen Tekstil – Brugsegenskaber og vedligeholdelse, som kan gøre det lettere at træffe et oplyst valg allerede i designprocessen,” forklarer Charlotte Fischer.

Bogen giver bl.a. en grundig gennemgang af forskellige fibre og metervarer samt et fagligt overblik over tekstilprøvninger, mærkningsordninger og tekstile teknikker inden for f.eks. tekstilforædling og efterbehandling. Bogen er derfor velegnet som opslagsværk i det daglige arbejde.

Om den reviderede udgave
Den reviderede udgave er blevet opdateret med nye farvefotos og nye samtidsrelevante afsnit om bæredygtighed og kemi. Tekstil – Brugsegenskaber og vedligeholdelse kan bestilles her. Bogen er udarbejdet af Teknologisk Institut og er støttet af Fabrikant Chr. Frederik Madsens Fond.