Værdioptimering af restprodukt

Lars Haahr Jepsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 27.

vandtank

Værdioptimering af restprodukt

Saga Wood varmebehandler træ ved hjælp af bæredygtig teknologi. I processen dannes kondensvand, som indeholder mange træolier. Men er der stoffer i kondensvandet, som har værdi til andre formål?

Højt indhold af kulstofforbindelser

Teknologisk Institut har analyseret den kemiske sammensætning af kondensvandet, og resultatet viste, at vandet har så højt et indhold af kulstofforbindelser, at det ikke kan afledes som spildevand.

Ud fra analyser har Teknologisk Institut vurderet den potentielle værdi af de enkelte stoffer og af det samlede restprodukt, ligesom det er undersøgt, hvor det kan anvendes.

Udnyttelse af restprodukt skaber bæredygtig forretning

De fundne olier vurderes at have en lav kommerciel værdi ift. omkostningerne ved at isolere dem. Det samlede restprodukt indeholder dog så meget kulstof, at Teknologisk Institut og Foreningen for Danske Biogasanlæg vurderer, at biogaspotentialet er højt.

Udnyttelse af restproduktet giver miljømæssigt en mere bæredygtig forretning, og Saga Wood undgår at betale for at afhænde restproduktet – de kan endda få betaling for produktet som materiale til bioforgasning.

Se, hvordan vi har hjulpet andre kunder til bedre udnyttelse af materialer og restprodukter.