Vinterstøbning af beton

Claus  Pade

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 83.

Vinterstøbning

Vinterstøbning af beton

Teknologisk Institut, Beton genoptrykte i 1999 "Vinterstøbning af beton" (SBI-anvisning 125). Beton overtog samtidigt rettighederne til publikationen fra Statens Byggeforskningsinstitut. Anvisningen er oprindeligt udarbejdet af Per Freisleben Hansen og Erik Jørgen Pedersen i 1982.

I 2007 har Teknologisk Institut, Beton skannet publikationen til en pdf-fil, som frit kan downloades nedenfor. Vi håber, dette vil sikre, at anvisningen vil udbredes yderligere blandt betonteknikere og studerende.

 

  

"Vinterstøbning af beton" giver på 13 sider en letlæst oversigt over, hvordan arbejdet med beton skal planlægges, udføres og kontrolleres, så resultatet bliver tilfredsstillende mht.:

  • rigtig valg af beton
  • rigtig valg af formsystem
  • rigtig tildækning
  • rigtig hærdeperiode og
  • rigtig kontrol

Hvis der er behov for uddybning af de teoretiske forhold bag betons hydratisering og hærdeteknologi, er de gennemgået detaljeret på 30 sider.

Anvisningen henvender sig primært til teknikere, der planlægger, udfører og kontrollerer betonarbejder. Anvisningen bliver brugt i undervisningen på de tekniske universiteter og andre uddannelsessteder. Med udgangspunkt i betons hærdeteknologi beskriver anvisningen, hvordan metoderne til styring af den udstøbte betons temperatur- og hærdeforløb anvendes i praksis.

Anvisningen giver den information, der skal til for at udføre konstruktioner, så frostskader og temperaturrevner undgås. Heri beskrives også grundlaget for en række af de parametre som anvendes, når man bruger simuleringsværktøjer så som 4C-Temp&Stress til beregning af hærdeforløb.

Beregnings- og kontrolskemaer samt hærdediagrammer for en lang række betingelser er placeret i en separat pdf-fil, som kan downloades nedenfor: