Aalborg Handelsskole fik et skub i den rigtige retning

Bodil Højland Lorentzen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 39.

Aalborg handelsskole

Aalborg Handelsskole fik et skub i den rigtige retning

Workshop hos Teknologisk Institut har fået kantinerne på Aalborg Handelsskole i gang med at ændre vaner og arbejdet med at begrænse madspild.

Per Nielsen, kantineleder på Aalborg Handelsskole, er en glad mand. Han har med Teknologisk Instituts hjælp fået sit personale til at interessere sig for madspild og arbejde aktivt med at få spildet ned.

Per Nielsens egen interesse for madspild blev vakt, da han hørte Teknologisk Instituts inspirationsoplæg om madspild i storkøkkener.

”Jeg fik lyst til at dele den nye viden med mine medarbejdere, så jeg bestilte en workshop hos Teknologisk Institut”, fortæller Per Nielsen. Og det skulle han ikke komme til at fortryde, for han er trods sin jyske beskedenhed meget begejstret for udfaldet af workshoppen.

”Jeg har før snakket madspild med mine medarbejdere men det virker meget bedre at få nogen udefra til at komme og fortælle, så det ikke bliver mig der står og peger fingre”, siger Per Nielsen.

Aalborg Handelsskole fik en masse tips på workshoppen og er blevet meget mere opmærksomme på, hvad der smides ud og hvad der kan gøres for at få spildet ned.

”Det er blevet legalt at stille spørgsmål ved, hvorfor vi smider noget ud. Vi har lavet om på nogle rutiner, så vi allerede nu kan se en effekt i form af mindre spild. Jeg er sikker på, at vores halvårsregnskab vil tale sit tydelige sprog”, slutter Per Nielsen.

Personale fra alle fire kantiner på Aalborg Handelsskole deltog i workshoppen.

Figur om madspildsprocessen

Madspildsprocess