Additive fremstillingsteknologier - Innovativ værdiskabelse i dansk fremstillingsindustri

Mikkel  Agerbæk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 90.

Additive fremstillingsteknologier

Additive fremstillingsteknologier - Innovativ værdiskabelse i dansk fremstillingsindustri

Additive fremstillingsteknologier som 3D-print og Inkjet-printteknologier vil revolutionere produkter, værdikæder og forretningsmuligheder i den danske fremstillingsindustri.

I indsatsområdet vil vi udvikle de nødvendige GTS-services, der faciliterer dette for især danske SMV’er, som efterspørger adgang til dyrt udstyr, viden og ikke mindst pilotproduktion for at kunne overvinde barriererne for industriel implementering af de forskellige additive fremstillingsteknologier.

Dansk fremstillingsindustri er kendetegnet ved et stort SMV-segment med produktion i mindre serier, ofte i nicheområder. Fremstillingsindustrien i Danmark er i disse år midt i en digital omstilling. Additive teknologier er den naturlige produktionstekniske forlængelse heraf, og indsatsområdet skal således bidrage til, at produktivitet, agilitet og bæredygtighed fortsat kan matche efterspørgslen i det globale marked.

Teknologisk Institut vil med dette indsatsområde arbejde for, at forskellige additive teknologier alene og i synergi med eksisterende produktionsplatforme muliggør det nødvendige paradigmeskift i dansk fremstillingsindustri.

Danske virksomheder vil således fortsat kunne udvikle ny kosteffektiv, miljø- og ressourceoptimeret produktion af høj kvalitet inden for landets grænser. Derved sikres både arbejdspladser og CO₂-reduktion samt en betydelig eksport af kvalitetsprodukter til det globale marked.

Læs mere på bedreinnovation.dk