Alternativer til plast – skal du skifte fra plast til et mere bæredygtigt materiale?

Jens Kromann Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 06.

Bægre af plast

Alternativer til plast – skal du skifte fra plast til et mere bæredygtigt materiale?

På Teknologisk Institut har vi sidste nye viden om alternativer til plast. Vi rådgiver dig om, hvilke materialer, der findes på markedet, så de passer til netop det produkt, du vil fremstille.

Vi finder en løsning til et grønnere materiale

Vi starter med at kortlægge, hvilke krav, der stilles til materialet. Det kan for eksempel være styrke, fødevarekontakt og bionedbrydelighed. Derefter matcher vi dem med de muligheder, der findes. Gennem vores viden om materialekrav sikrer vi, at de materialer, vi udvælger, kan anvendes i eventuel masseproduktion af dit produkt.

Granulat af nye materialer

Herudover tilbyder vi at producere helt nye materialer med vores dobbeltsnekke ekstruder, der er velegnet til at producere granulat selv med naturfibre. Dette granulat kan anvendes til eksempelvis sprøjtestøbeproduktion. Vi hjælper med i fasen med at etablere kontakt til en producent af granulat i stor skala, når produktionen skal opskaleres.

Prototyper og småserieproduktion

3D-print-teknologi har gjort det muligt at lave prototyper hurtigt og billigt. Som noget unikt på Teknologisk Institut kan vi støbe prototyper og småserier i 3D-printede forme. Det betyder, at det er muligt at lave prototyper og småserier i det materiale, der skal bruges i masseproduktion. På denne måde kan vi verificere, at produktdesignet samt materialevalget er rigtigt, inden der investeres i omkostningstungt produktionsværktøj. Hvis designet skal ændres, så er det ikke sværere end, at der printes en ny form og støbes en ny prototype.

Vi kan hjælpe dig med