Analyse af chlor og chlor-specier

Bente  Krabbe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 37 13.

Chlor

Analyse af chlor og chlor-specier

Chlor (klor) kan fremkomme på mange forskellige måder og forårsage eller bruges til mange ting. Hypochlorsyre kan fx bruges til tandblegning eller desinfektion, og chlorid kan være med til at forårsage korrosion. Vi tilbyder blandt andet analyse af frit chlor, chorid, chlorit, chlorat, hypochlorit og hypochlorsyre.

Analyserne foretages ved enten ionkromatografi, spektroskopi eller titrimetri, som hver især har sine fordele. Ionkromatografi er god til de stabile ioner (chlorid, chlorit og chlorat), men der anvendes reaktiv kemi og spektrofotometri til kvantificering af hypoklorit og hypoklorsyre. For hypopklorit og hypoklorsyre tilbydes også reference-måling ved titrimetri.

Desinfektion og elektrokemisk aktiveret vand
Elektrokemisk aktiveret vand desinficerer pga. indhold af hypoklorsyre. Ved aktiveringen dannes der andre chlor-specier. Det aktiverede vand henfalder over tid og der kan dannes chlorit og chlorat under henfald. Det kan derfor være relevant at kende til dannelsen af især chlorit og chlorat umiddelbart efter aktiveringen.

Ring til os og hør mere om chlor og analysemuligheder.