Analyse af prøver med WDXRF

Bente  Krabbe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 37 13.

WDXRF

Analyse af prøver med WDXRF

Grundstofanalyse med bølgelængde dispersiv røntgenfluorescens (WDXRF).

WDXRF
Uorganiske komponenter som sediment, mineraler eller metal kan identificeres med røntgenteknikken bølgelængde dispersiv røntgenfluorescens (WDXRF). Ved hjælp af WDXRF identificeres grundstofsammensætningen, ved at røntgenstråling sendes ind på prøven, hvorefter grundstofspecifikke energier udsendes fra prøven. Disse energier detekteres og er karakteristiske for de enkelte grundstoffer.

Kemisk og Mikrobiologisk Laboratorium råder over state of the art WDXRF-udstyr, der kan analysere grundstoffer fra atomnummer 11 (natrium) til tungere, faste grundstoffer. Med specialindkøbt ekstraudstyr kan WDXRF også analysere for lette grundstoffer som fluor (F) og bor (B).

Identifikation af kendte og ukendte prøver med WDXRF
Når en prøve analyseres med WDXRF, kan det ud fra grundstofsammensætningen afgøres, hvad prøven består af. WDXRF-analyse kan blandt andet anvendes til produktkontrol, hvor der analyseres for de samme grundstoffer og deres fordeling i prøven. Prøver kan analyseres i både fast og flydende form. Detektionsgrænseniveauet er 100 – 500 ppm afhængigt af elementet.

Ring og få et tilbud.