ATEX og test af materialer - ESD-måling

Jens J. Haugaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 42.

Sikkerhedssko

ATEX og test af materialer - ESD-måling

ESD-måling

En ESD-måling giver indsigt og sikkerhed - og korrekt gulvbelægning kan afhjælpe statisk elektricitet

ESD står for ”ElectroStatic Discharge”. Følsomme elektroniske komponenter kan tage skade af elektrostatiske udladninger fra personer som bliver ”opladet” ved normal fysisk aktivitet. Desuden kan disse udladninger antænde eksplosive gas-atmosfærer (ATEX).

Som nævnt kan statisk elektricitet skabe problemer. Den korrekte gulvbelægning kan være med til at afhjælpe dette. Arbejdstilsynets vejledning C.0.9 stiller krav til gulvbelægningers antistatiske egenskaber i bestemte områder. Har du styr på dit gulv?

Hvad skal man have styr på?

I dag er det muligt både at anskaffe sig antistatisk beklædning og fodtøj/sikkerhedsfodtøj. Standarderne EN 345-1 Fodværn og EN 1149-1 Beskyttelsesbeklædning, angiver krav og regler for produkternes antistatiske egenskaber og eventuelle mærkning. Gulvbelægningen skal også have de rigtige egenskaber, ellers hjælper det ikke med korrekt fodtøj og beklædning.

Almindelige betonbelægninger med en armering, som er forbundet til jord, har normalt en tilstrækkelig ledningsevne. Anvendes der andre gulvbelægninger eller har betongulvet fået en overfladebehandling, kan det have negativ indflydelse på ledningsevnen. Dette kan medføre, at personen får opladet en statisk elektricitet, som efterfølgende kan føre til farlige situationer eller ødelægge følsomt udstyr som elektronik og lignende.

Få testet og målt jeres gulvbelægning

Teknologisk Institut tilbyder en uvildig test og måling af gulvoverfladens elektriske egenskaber.

Målingen foretages ud fra specifikationerne i standarden EN 61340-4-1, som omhandler prøvningsmetoder for gulvbelægninger og monterede gulves elektrostatiske egenskaber.

Når målingen er udført, bliver alle relevante testresultater anvendt i den afsluttende målerapport.

Målerapporten udarbejdes af Teknologisk Institut som en afsluttende del af opgaven.

Rapporten er med til at dokumentere gulvets antistatiske egenskaber.

Den kan efterfølgende bruges til at afgøre om der eventuelt skal foretages ændringer eller til at dokumentere om de gældende krav er overholdt.

Download