Babcock & Wilcox fik kvalitetssikret ny leverandør

Otto Lundgren Hejgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 51.

Mand tester stor metalaksel med big bags

Babcock & Wilcox fik kvalitetssikret ny leverandør

Babcock & Wilcox er en stor, international virksomhed, som bl.a. producerer anlæg til affaldsforbrænding. Da virksomheden havde fået en ny leverandør af de længste risteaksler, ønskede man at teste, at den leverede kvalitet var på det ønskede niveau.

Hjertet i Babcock & Wilcox’s forbrændingsanlæg er risten DynaGrate™. Denne forbrændingsrist består af en række støbte risteaksler, der er op til seks meter lange. På risteakslerne er der monteret stålstøbte risteelementer, der udgør ristetæppet, hvorpå forbrændingen af affaldet foregår. Risteakslerne bærer både risteelementerne og det brændende affald, samtidig med at en 60 graders frem og tilbagegående drejning af de enkelte aksler giver omrøring af det brændende affald, som er nødvendig for optimal forbrænding og transport af affaldet ned over risten, der hælder 25 grader med vandret.

Risteakslerne er derfor en kritisk komponent, der er afgørende for ristens rette funktion.

Kvalitetskontrol af ny leverandør

Babcock & Wilcox fik en ny leverandør af denne ristaksel, og i den forbindelse ville de gerne sikre, at denne leverandør støbte efter samme kvalitet, som de historisk set havde været vant til – så de kunne være sikre på, at ristakslen havde den ønskede levetid.

Derfor kontaktede man Teknologisk Institut, som råder over akkrediterede prøvningsfaciliteter og specialister, som har mange års erfaring på området. Sammen med Babcock & Wilcox lavede Teknologisk institut en testplan, hvor ristakslen blev testet både statisk og dynamisk.

- Målet med testen var at genskabe et worst-case scenarie, som kunne verificere Babcock & Wilcox’ egne beregninger og dermed dokumentere kvaliteten af ristakslen, fortæller Matias Oudal Rasmussen, forretningsleder på Teknologisk Institut.

Under testen lavede Teknologisk Institut en række målinger – bl.a. med flytning, hvor man målte udbøjning, samt med såkaldte strain gauges flere steder på akslen, hvor beregninger havde vist, at de største spændinger var. I videoen herunder kan du se og høre mere om testen.

Testresultater gav ro i maven

Resultaterne af testen viste, at Babcock & Wilcox’ egne beregninger stemte godt overens med virkeligheden – og samtidig var målingerne på samme niveau som de historiske målinger, der tidligere var lavet med samme type test.

Resultaterne af testen betød, at Babcock & Wilcox kunne gå videre med den nye leverandør med ro i maven, vel vidende at kvaliteten levede op til de krav, som de har stillet.