Bæredygtig emballageløsning til transport af fisk

Stanislav  Landa

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 54.

fisk, skagenfood, emballage

Bæredygtig emballageløsning til transport af fisk

Levering af dagligvarer som frisk fisk vinder indpas hos forbrugerne, men transport og opbevaring af ferske fødevarer stiller krav til emballagen. Teknologisk Institut har samarbejdet med Skagenfood om en bæredygtig emballageløsning til fisk.

Flere og flere forbrugere vælger at få levereret dagligvarer til deres hjem, frem for at handle i supermarkedet. Skagenfood har specialiseret sig i fiskekasser, der indeholder frisk fisk fra Nordjylland, som giver kunderne oplevelsen af at få leveret fisken direkte fra havet til hoveddøren.

De fleste kasser, som benyttes til transport og levering af kød og fisk, er lavet af EPS (flamingo), da dette materiale fungerer godt i forhold til at holde varerne kølige. Ulempen ved EPS-kasser er, at de ikke kan genbruges til fødevarer, da væsken løber ud i kassens mange små huller, og derfor kan kassen ikke gøres helt ren. 

Teknologisk Institut har samarbejdet med Skagenfood om at udvikle en leveringskasse af pap, for at skabe et mere bæredygtigt alternativ til EPS-kassen. Prototypen består alene af bæredygtige og bionedbrydelige materialer - en kasse i tykt bølgepap med en pose af bionedbrydeligt plast indeni.

I forbindelse med test af prototypen pakkede og sendte vi en eksisterende transportløsning og vores prototype af en bæredygtig erstatning. Resultaterne viste, at prototypen 24 timer efter pakning og transport havde en temperatur på 1,1°, kun 0,3° mere end EPS-kassen.

Fisk opbevares bedst ved 0-2° og testen af den bæredygtige emballage viser dermed, at dette alternativ kan bibeholde den rette temperatur for at bevare fiskens kvalitet. Samtidig understøtter det Skagenfoods principper om emballage og miljø.  

- Skagenfood arbejder med en række projekter for at mindske det samlede madspild, sikre mere bæredygtighed og reducere CO2-aftrykket. Dette kan bl.a. opnås ved at foretage løbende tilrettelser i vores sortiment og i vores valg af emballager, siger Peter Bagge-Nielsen, medejer af Skagenfood.

På Teknologisk Institut kan vi afprøve og teste emballageløsninger, der udsættes for forskellige temperaturer over forskellige perioder.