Banebrydende forskning i brændselsceller

Claus  Mathiasen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 77.

Billede der viser en del af acceleratoren indvendig

Banebrydende forskning i brændselsceller

For første gang er det lykkedes forskere at måle temperaturen i en arbejdende brændselscelle, som gennem en katalytisk proces omdanner brint og ilt til elektrisk strøm. Brændselsceller er et af nøgleelementerne i fremtidens effektive og miljøvenlige energisystemer.

Teknologisk Institut, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet står bag udviklingen af indlejrede temperatursensorer til måling og diagnosticering af temperaturen i arbejdende brændselsceller. Dette banebrydende arbejde tilvejebringer ny viden om brændselsceller. Denne viden kan på længere sigt være med til at øge brændselscellers levetid og herved understøtte udviklingen af konkurrencedygtige, energieffektive og vedvarende energisystemer, der imødekommer fremtidens energibehov og de skærpede miljøkrav.

Udviklingsprojektet er støttet af Forskningsrådet for Teknologi og Produktion. Sensorerne er fremstillet ved hjælp af Teknologisk Instituts tyndfilmsplatform, og den efterfølgende test og verifikation af konceptet er sket i en prototype. De involverede centre på Teknologisk Institut er Tribologi og Vedvarende Energi og Transport.