Bestemmelse af materialers barriereegenskaber

Stanislav  Landa

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 54.

billedet viser et moconapparat, som er udstyr til måling af materialers evene til at transportere ilt og vanddamp

Bestemmelse af materialers barriereegenskaber

Opretholdelse af optimal gassammensætning og relativ fugtighed i emballagen er vigtig i forhold til holdbarheden af en lang række fødevarer, og her spiller materialernes evne til at transportere gas og vanddamp mellem omgivelserne og emballagens headspace en vigtig rolle. Plast og Emballage har udstyr fra Ametek-Mocon, som effektivt kan hjælpe os med at teste ilt- og vanddamptransmissionshastigheder for vores kunder.

Iltpermeabilitet

OX-TRAN 2/22 kan med sin coulometriske sensor måle ilttransmissionshastigheden (OTR) for både film og emballage ned til henholdsvis 0,05 cc/(m2×dag) for film og 0,00025 cc/(emb.×dag) for hele emballagen. Instrumentet kan måle ved fugtigheder mellem 0% og 90% ±3%

Vanddamppermeabilitet

PERMATRAN-W 3/34 benytter en infrarød sensor til bestemmelse af vanddamptransmissionshastigheden (WVTR) for både film og emballage ned til henholdsvis 0,005 g/(m2×dag) for film og 0,000025 g/(emb.×dag) for emballage. Instrumentet kan måle ved fugtigheder mellem 5% og 90% eller 100%

Standarder

Vi udfører test efter følgende:

ASTM D3985 - iltpermeabilitet - film (akkrediteret)

ASTM F1927 - iltpermeabilitet ved kontrolleret relativ fugtighed - film

ASTM F1307 - Iltpermeabilitet - emballager

ASTM F1249 - vanddamppermeabilitet - film og emballager (akkrediteret)

Vi tester gerne efter andre standarder efter jeres ønsker.

Test af tekniske emnerBilledet viser et diagram udtrukket fra Moconapparat

Udover emballager kan udstyret også anvendes til måling af tekniske emner som fx rør og slanger. Det temperatur-interval, vi kan måle på, er øget med det nye udstyr, så vi nu kan måle fra 10 °C til 150 °C eller mere.

Vi ser frem til at teste jeres emner.