BigScience.dk - Fremme af dansk erhvervslivs udbytte fra ESS og andre større internationale forskningsinfrastrukturer

Esther  Davidsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 68.

Laboratorium - Resultatkontrakt 2021-24

BigScience.dk - Fremme af dansk erhvervslivs udbytte fra ESS og andre større internationale forskningsinfrastrukturer

BigScience.dk skal sikre en solid dansk eksport til Big Science-markedet, som vurderes til 250-300 mia. DKK årligt på globalt plan.

Formålet med indsatsområdet er at skabe øget omsætning, styrket innovation og flere arbejdspladser i dansk erhvervsliv gennem leverancer til og udviklingsmuligheder ved større internationale forskningsinfrastrukturer, Big Science Organisations (BSO). Danmark bidrager årligt med ca. 435 mio. DKK i medlemskaber til BSO.

Forslaget fremmer dansk erhvervslivs udbytte fra BSO med særlig fokus på nærmarkedet i relation til European Spallation Source (ESS) i Lund. De to primære målgrupper er leverandører, der allerede er aktive på markedet, og virksomheder med unikke kompetencer/produkter.

Danske virksomheders ordreværdi skal løftes til 180 mio. DKK/årligt fra 2025, ca. en fordobling fra det nuværende niveau. Heraf skal 100 mio. DKK/år komme fra ESS.

Indsatsen har fire aktivitetsområder:
1. Flere tilbud fra danske virksomheder
2. Større efterspørgsel efter danske virksomheders tilbud
3. Stærkere tilbud fra danske virksomheder
4. Optimering af rammer for danske virksomheders tilbud.

I fortsættelsen af BigScience.dk i 2021-24 er der fokus på en række nye tiltag fx pipeline webinars, ESS uddannelseskoncept og Big Science Academy m.fl. som er listet i afsnit 5. Disse giver sammen med eksisterende tiltag svar på en analyse af væsentlige udfordringer for at nå returmålet for danske virksomheder.

Læs mere på bedreinnovation.dk